Marius Screciu ar folosi Poliția Locală în interes propriu, pentru a-și spiona apropiații

Acuzații grave la adresa primarului din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. Un bărbat a scris pe Facebook despre faptul că edilul folosește Poliția Locală în interes propriu. Acesta insinuează că ar folosi polițiștii locali pentru a-și spiona amanta, la fel cum a făcut și fostul primar din Iași, Gheorghe Nechita, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

“ÎN EXCLUSIVITATE! LA DROBETA AVEM… SECURITATE!

Aloo… Parchetul Mehedinţi, IPJ Mehedinţi, cer public să vă autosesizaţi în legătură cu acest caz!

La cererea primarului Marius Screciu, prietenu lui de mânării, Micşoniu Nicolae, director al Poliţiei Locale Drobeta… a spionat şi furnizat ilegal informaţii de pe camerele publice de supraveghere în legătură cu o persoană privată! Informaţii pe care primarul corupt le-a folosit în scop personal! Va urma…

P.S Fostu primar din Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost condamnat 5 ani pentru exact aceleaşi fapte!”, scrie bărbatul pe Facebook.

content-image

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani închisoare

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

După decizia instanței, el a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui. Gheorghe Nichita s-a întors astfel în penitenciar, el fiind eliberat condiţionat în octombrie 2021, după ce a executat doar o mică parte din cei cinci ani închisoare primiţi într-un dosar de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european, potrivit Agerpres.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu. Iniţial, la instanţa de fond (Tribunalul Iaşi), Gheorghe Nichita primise cinci ani şi două luni închisoare pentru mai multe infracţiuni: instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; instigare la acces ilegal la un sistem informatic; instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu. La judecarea apelului,

Curtea de Apel Iaşi a dispus marţi încetarea procesului penal pentru primele trei infracţiuni, fiind pusă în aplicare decizia Curţii Constituţionale din mai 2022, privind prescrierea faptelor. Judecătorii au menţinut pedeapsa aplicată de tribunal pentru instigare la abuz în serviciu, pe care au majorat-o de la patru la cinci ani. De asemenea, Nichita are interdicţia de a ocupa funcţia de primar pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482