Comportamentele comerciale abuzive și prețurile umflate sunt de netolerat!

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai vorbește, într-o postare pe Facebook, despre proiectul  pentru plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare românești

“Comportamentele comerciale abuzive și prețurile umflate sunt de netolerat!

Este motivul pentru care ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat un proiect pentru plafonarea adaosului comercial la produsele alimentare românești.

Acesta vine ca răspuns la abuzul retailerilor care umflă prețurile produselor autohtone și favorizează produsele de import, adesea de calitate inferioară.

Un exemplu clar este cazul magiunului de Topoloveni, unde retailerul METRO a ridicat prețul de la 9 lei la 30 lei/kg, poziționându-l lângă produse mai ieftine și de calitate slabă pentru a-l elimina de pe piață.

Proiectul urmărește limitarea adaosului comercial pentru produsele românești pe lanțul comercial, prevenind astfel umflarea artificială a prețurilor și excluderea acestora în favoarea produselor din import.

Retailerii care vor încerca să scoată produsele românești de pe rafturi vor fi sancționați sever, cu amenzi mari proporționale cu cifra de afaceri.

Scopul inițiativei este de a proteja produsele locale de calitate și de a asigura concurență loială pe piață, transmițând un semnal clar că Guvernul nu tolerează comportamentele comerciale abuzive”, a spus Alfred Laurențiu Mihai

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482