Aici afectează cel mai tare

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, susține că în cadrul armatei se fac eforturi și este monitorizată situația în estul României, pentru că bruiajul Rusiei a pătruns tot mai adânc în țara noastră. Tîlvăr a explicat că cel mai afectat este sectorul maritim.

”Evident astfel de acțiuni pun în sistem de atenție pe cei care sunt obligați și care au posibilitatea să le contracareze.

Evident, cel mai mult are de suferit navigația maritimă. Inclusiv, în Turcia am discutat despre această problemă cu ministrul Apărării.

Evident că ne preocupă, evident că nu ne dorim așa ceva, dar este modul în care Rusia luptă de foarte mult timp”, a spus Angel Tîlvăr.

Rusia bruiază comunicațiile în România

Oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) menționează că Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Astfel, dispozitivele montate de forțele armate ruse ar pune în pericol securitatea și funcționarea optimă a porturilor, se arată în raportul MAE.

Autoritățile din România vorbesc despre “capacități avansate de război electronic dezvoltate de Forțele Armate ruse, inclusiv utilizarea sistemelor R-330Zh, Borisoglebsk-2 și Zhitel pentru bruiajul semnalelor GPS și protecția propriei infrastructuri strategice”, conform documentului citat de Digi24.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482