‘Bătălia de la prezindentiale va fi mai puternică decât cea din 9 iunie’

Victor Ponta a vorbit, la România TV, despre alegerile din acest an din România, despre sondaje, dar și despre cine crede că va câștiga scrutinul din 2024.

În ceea ce privește multele tururi de alegeri din acest an, Victor Ponta consideră că deja se cunoaște cine va ieși câștigător, atât la alegerile lecale din țară, cât și la cele din Capitală.

„Ciolacu va fi pe primul loc. Are în zona de locale cel mai bun scor PSD. Scorul de la europarlamentare e un scor mincinos. PSD are cei mai puternici aleși locali, în special în Moldova, Oltenia, Muntenia, în Bistrița, lideri foarte buni. La Hunedoara la fel, în zona de vest. Pe București e bătălia adevărată. Asta e o căsătorie de nevoie, nu se iubesc deloc, Iohannis i-a pus impreună pe PSD și PNL. Ciucă e un om de carieră, un om serios, dar nu se pricepe la politică și nu se va pricepe niciodată. Iohannis îl va scufunda după aceste alegeri. El e un om ok dar când se va afla că l-a pus Iohannis, nu îl vor mai vrea.

‘Toți liderii politici la un loc nu sunt foarte populari’

Toți liderii politici la un loc nu sunt foarte populari. Bătălia de la prezindentiale va fi mai puternică decât cea din 9 iunie. O să stăm până pe 9 iunie, când puteam să știm, Firea cu Burduja și cu Piedone, toți trei într-o încăpere, și ieșeam cu unul, candidat comun împotriva lui Nicușor. Eu zic că Nicușor nu e bun de primar încă patru ani. Dar dacă se împart între cei trei, e păcat, rămânem cu Nicușor. Nicușor nu e nici corupt, dar e încuiat. El are o sansă, nu avea nico șansă dacă era un candidat comun. Sigur, se mai pot schimba lucrurile.

Burduja are față de primar european. Vorbește bine, are scoală. Dacă era el candidat, îl bătea pe Nicusor sigur. Lumea nu e așa fraieră. PSD-ul a condus Bucurestiul în ultimii patru ani cu Nicușor. Acum se spală toți pe mâini. Nu Iohannis l-a pus pe Nicușor în 2020? În locul lui Burduja și Piedone aș face o dezbatere cu Nicusor în parcul Herastrău. Zici că e frontul din Ucraina. Gropi, trotuarul se prăbușește, câini, gunoaie. Așa ști tu să faci? Măcar să zici că nu te-a lăsat PSD-ul sau Nicușor”, a mai afirmat fostul premier.

.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482