România reușește să facă o figură de prostălăul Europei. Ce e aia, să vedem ce primim în schimb

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, duminică seara, la Digi 24, despre posibilitatea ca România să dea un sistem Patriot ucrainei și nu a ratat ocazia să-l atace pe Klaus Iohannis.

“Ar trebui să judece prioritățile, si anume opțiunea între a participa la efortul pentru a-i opri pe ruși și a nu participa. Ar fi o mare greșeală a României. Orice victorie a rușilor înseamnă un risc pentru România și nu numai.

Pe cel deja operaționalizat sunt încă trei sisteme sosite, unul să fie trimis în Ucraina și operaționalizat acolo. Ucrainenii s-au specializat în operaționalizarea sistemelor Patriot.

România reușește să facă o figură de prostălăul Europei. Ce e aia, să vedem ce o să primim în schimb. E o prostie fără margini. ia decizia și în rest să se negoieze tăcut.

Iohannis a ținut neapărat să facă o vizită în SUA după ce a fost Ciolacu. Diplomația românească a reușit să obțină vizita nedorită de americani. A ridicat problema de secretar general al NATO, dar Biden a tăcut. Nu e vorba de niciun schimb de sistem Patriot cu funcția de secretar general al NATO.

Ar fi o greșeală să nu dea curs acestei solicitări pentru că în Ucraina mor oameni. Ar fi o eroare și politică și militară. Sistemul îl dăm pe bani. Din banii de la SUA se va plăti.

SUA au interese și au parteneri. Din când în când îi mai primesc și la ei acasă”, a spus Traian Băsescu..

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482