Două clădiri din Bucureşti vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluţii inovative testate de echipe de cercetare europene

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că două clădiri din Bucureşti vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluţii inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecţi români şi specialişti ai Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Este vorba despre un proiect pilot, care presupune montarea unui exoschelet (schelet extern) fără mutarea locatarilor, iar banii provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare şi E-safe, a mai precizat edilul general.

Două clădiri din Bucureşti vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluţii inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecţi români şi specialişti ai Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Este vorba despre un proiect pilot, care presupune montarea unui exoschelet (schelet extern) fără mutarea locatarilor, iar banii provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare şi E-safe. Această soluţie nouă se poate aplica doar în cazul unor clădiri care nu sunt imobile istorice şi nici nu se află în zone protejate, astfel încât să se poată interveni pe zidurile exterioare.

El a mai spus că cele două clădiri, de două şi patru etaje, sunt situate la Intrarea Văcăreşti nr 2 şi Aleea Pricopan nr. 12.

„Dacă primul imobil se va consolida cu exoschelet din lemn – soluţia de proiectare aparţinând cercetătorilor din Italia – cel de-al doilea imobil, din Aleea Pricopan nr. 12, se va consolida cu un exoschelet din metal şi va permite realizarea de balcoane pentru cele 40 de apartamente, fiind vorba despre locuinţe sociale de 30 mp”, a completat Dan.

Autor:

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978