România devine poarta de intrare în Europa

Guvernul României și Emiratele Arabe Unite au semnat, în anul 2022, un acord pentru un nou terminal logistic în Portul Constanța. Doi ani mai târziu, terminalul RO-RO, în valoare de 75 de milioane de euro a fost finalizat de către cei de la DP World, iar fața Portului Constanța se va schimba radical. Prin acest nou terminal, un flux și mai mare de nave va intra în Portul Constanța, iar România va deveni principalul hub logistic din această parte a Europei.

Noul terminal de tip RO-RO (roll-on/roll-off) are rolul de a stimula traficul de nave de marfă în portul de la Marea Neagră, care a devenit o poartă importantă pentru comerțul din Europa de Est.

Cei de la DP World au instalat un nou scaner cu raze X de ultimă generație la terminalul RO-RO, care va reduce semnificativ timpul necesar pentru inspecțiile fizice și va spori eficiența operațională a acestuia.

Marcel Ciolacu, prezent la inaugurarea noului terminal

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin au fost prezenți la inaugurarea noului terminal. Ciolacu a explicat că acest proiect răspunde nevoilor strategice ale României, iar Portul Constanța devine cel mai important hub logistic al Uniunii Europene la Marea Neagră.

”Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde și unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacității de transport de mărfuri și a conectării industriei și agriculturii românești la piețele internaționale.

DP World contribuie, astfel, la transformarea portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră. Este un obiectiv esențial pentru creșterea rezilienței regionale și cu relevanță sporită în momentul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei.

Sunt convins că operaționalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategică a Portului Constanța și va susține creșterea exporturilor românești.

Prezența DP World în România se suprapune și interesului de a dezvolta relația bilaterală dintre România și Emiratele Arabe Unite. Investiția inaugurată azi este un prim efect concret al discuțiilor purtate cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o recent la Abu Dhabi și o dovadă în plus a potențialului nostru major de dezvoltare economică.

Consider că, urmând această cale, proiectele precum cele realizate de DP World în România se vor multiplica și vor contribui la consolidarea dimensiunii strategice a cooperării noastre.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482