Îi doresc multă sănătate liderului slovac

Preşedintele AUR, George Simion, îi transmite sănătate premierului slovac Robert Fico, împuşcat miercuri, şi subliniază că oricine a orchestrat această acţiune “arată disperare şi va pierde”.

“Îi doresc multă sănătate liderului slovac. Oricine a orchestrat asta arată disperare şi va pierde”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, George Simion.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit prin împuşcare miercuri după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova, relatează agenţiile Reuters şi TASR.

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat și a fost transportat la spital. Incidentul care nu a fost confirmat de autoritățile slovace a avut loc miercuri, în timpul unui eveniment public. Martorii susțin că au fost auzite mai multe împușcături.

Potrivit primelor informații, patru focuri de armă au fost trase și cel puțin un glonț l-a lovit pe premier în abdomen, potrivit Sky News. Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern.

Victima, despre care unele informații spun că este în stare gravă, a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Un bărbat a fost arestat și a fost urcat într-o mașină a Poliției.

Parlamentul Slovaciei se întrunește în regim de urgență pentru a analiza situația. Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, s-a declarat „șocată” de incident, a condamnat atacul „brutal” și i-a urat însănătoșire rapidă lui Fico. Incidentul a avut loc la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482