Decizie de ultimă oră la Tribunalul Vaslui

Decizie de ultimă oră a Tribunalului Vaslui, în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

Tribunalul Vaslui a decis, luni, începerea judecăţii în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită şi în ceea ce-l priveşte pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce la sfârşitul lunii aprilie, instanţa a dispus îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice. Instanţa a cerut DNA să precizeze dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public şi-a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată, potrivit Agerpres.

“În baza art. 346 alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 19/P/2023 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, emis la data de 13.12.2023 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Buzatu Dumitru, în prezent aflat în arest la domiciliu, (…), trimis în judecată pentru sâvârşirea infracţiunii de luare de mită,şi Judele Radu, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. (…) La data rămânerii definitive a încheierii, se va înainta către PICCJ-Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, rechizitoriul nr. 19/P/2023, în vederea înlăturării din cuprinsul rechizitoriului a pasajelor ce fac referire la probele excluse prin Încheierea din 29.04.2024 pronunţată în cauză”, se arată în decizia instanţei.

Dumitru Buzatu, judecat la Tribunalul Vaslui

 

Termenul de judecată va fi stabilit după rămânerea definitivă a hotărârii.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu. Fostul lider PSD Vaslui a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui, iar din luna aprilie a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482