‘Ciocnire’ între Nicușor Dan și Sebastian Burduja: ‘Să nu ne pierdem cu firea. Te aștept’

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, și Nicușor Dan, primar în funcție și candidat independent susținut de Alianța Drepta Unită, s-au întâlnit duminică, 12 mai, la un eveniment desfășurat la Palatul Parlamentului.

Cei doi s-au intersectat pentru scurt timp la intrare, iar Sebastian Burduja a profitat de ocazie să-l provoace pe Nicușor Dan la o dezbatere electorală: „Hai să facem dezbaterea aia. Să nu ne pierdem cu Firea. Te aștept!”

Nicușor Dan l-a refuzat pe candidatul PNL: „Ai avut răspunsul meu.”

Nicușor Dan a explicat de ce nu vrea dezbatere

Nicuşor Dan a explicat, întrebat marţi de ce evită o dezbatere cu Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, că „inevitabil dacă ajungi într-o confruntare, spui nişte lucruri pe care după aceea, când vrei să construieşti o majoritate, ţi-e dificil să treci peste ele”. El a adăugat că „acesta e motivul pentru care eu nu o să îl atac în campania aceasta”.

„Nu vorbesc despre el. De altfel, ne cunoaştem de mult timp. Eu vorbesc despre mine. Inevitabil dacă ajungi într-o confruntare, spui nişte lucruri pe care după aceea, când vrei să construieşti o majoritate, ţi-e dificil să treci peste ele. Acesta e motivul pentru care eu nu o să îl atac în campania aceasta”, a afirmat Nicuşor Dan, marţi la Europa FM, chestionat despre faptul că nu intră într-un dialog cu Sebastian Burduja şi pare că se menajează reciproc în această campanie electorală.

Întrebat dacă Burduja ar reprezenta un pericol pentru el, Nicuşor Dan a răspuns: „Lupta se va da cu unul dintre cei doi candidaţi de stânga şi eu cred că va fi Cristian Popescu Piedone”.

„În funcţie de diferenţa între mine şi unul dintre aceşti doi candidaţi de stânga depinde şi cât de motivat va fi simpatizantul PNL să voteze cu mine sau poate va considera că diferenţa este şi aşa destul de mare şi va vota cu candidatul partidului lui. Pe aici suntem”, a completat Dan.

Chestionat despre faptul că prima şansă să îi ia din voturi o are candidatul PNL, Sebastian Burduja, actualul primar genera a replicat: „Evident că împărţim acelaşi bazin electoral al oamenilor de dreapta care au dorit in 2020 să scăpăm de administraţia PSD, care doresc dezvoltare, care doresc respectarea legii, firme private, nu companii municipale. Da, sunt aceiaşi oameni”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978