Nicuşor Dan s-a plâns că a moştenit datorii. Le-am achitat, ca primar general şi nu m-am plâns

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Nicuşor Dan s-a plâns că a moştenit datorii, din perioada când conducerea ea PMB, însă ea a subliniat că a achitat acele datorii, pentru că asta este conform cu Legea finanţelor publice locale, potrivit News.ro.

„Dumnealui s-a plâns că a moştenit datorii. Am arătat că şi eu am moştenit datorii. Le-am achitat, ca primar general – aşa este Legea finanţelor publice locale – şi nu m-am plâns. Au fost datorii de la foştii primari. Eu am considerat că acele împrumuturi s-au făcut pentru Bucureşti, pentru dezvoltarea lui şi le-am achitat în numele bucureştenilor. Aşa trebuia să procedeze şi actualul primar. ebuia să se achite de obligaţii, pentru că nu am plecat acasă cu acei bani”, a afirmat Gabriela Firea, joi la DCNews.

Ea a mai spus că „acei bani s-au regăsit în 400 de autobuze noi, în tramvaie, în troleibuze, în toate obiectivele de infrastructură. Practic au fost bani investiţi în Bucureşti. Acum, datoria este mai mare. Dacă se vorbea la mine despre o datorie de 6,8 miliarde de lei, acum este de 7,3 miliarde de lei. Următorul primar – cred că eu – va trebui să plătească datoria lăsată de actualul încă primar”, a completat Firea.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978