Lovitură de teatru – AUR rămâne fără candidat la Sector 2. Lupta se va da între Rareș Hopincă (PSD-PNL) și Radu Mihaiu (USR-PMP-FD)

O adevărată lovitură de teatru are loc în Sectorul 2 al Capitalei. Alianța AUR rămâne fără candidat la Primăria Sectorului 2. Candidatului AUR, Andrei Tinu, i-a fost retras sprijinul politic, anunță președintele Partidului Republican din România, Marian Cucsa. El îl acuză pe Tinu de trădarea partidului și acuză negocieri secrete cu alte forțe politice./ În replică fostul candidat susține că a decis să se retragă în semn de protest față de tratamentul AUR față de Partidul Republican la București căruia i-a alocat doar locuri neeligibile.

În acest moment lupta electorală se va da doar între Candidatul Alianței PSD-PNL, Rareș Hopincă și cel al Alianței USR-PMP-FD, Radu Mihaiu.

UPDATE Prima reacție Andrei Tinu:Am decis să mă retrag din cursa pentru funcția de primar al Sectorului 2. E un demers comun cu cel al colegilor republicani aflați pe listele AUR pentru consiliile locale din București.”, a scris el pe pagina sa de facebook.

”Nimic nu urăsc mai mult pe lume decât trădarea, minciuna și ipocrizia.

Din păcate, mulți dintre cei care trădează cu ușurință sau se dedau la înțelegeri ascunse, care le servesc doar propriilor interese, sunt persoane pe care le sprijini și le susții. La fel cum, mulți dintre cei care trădează cu ușurință, în momentele cele mai importante, uită de vorbele mari și promisiunile făcute.

Este și cazul lui Andrei Tinu, cel pe care Partidul Republican l-a susținut să fie candidatul pentru Primăria Sectorului 2. Deși semnalele pe care le-am primit în ultimele săptămâni cu privire la acesta indicau o lipsă de loialitate a acestuia față de proiectul republican și o întoarcere la „matca” pesedistă, am ales să am încredere în el pe mai departe mizând pe promisiunile pe care acesta le-a făcut.

Numai că suspiciunile cu privire la Andrei Tinu au crescut în ultimele zile, mai ales cele în legătură cu un blat al acestuia cu PSD pentru Sectorul 2. Aceste suspiciuni au fost confirmate prin dovezile pe care le-am primit din mai multe părți.

Tocmai din acest motiv, chiar dacă Partidul Republican nu va mai avea candidat pentru Primăria Sectorului 2, dar cu dorința de a nu fi pătați de acuzații de blat cu PSD, am decis să retragem candidatura lui Andrei Tinu pentru funcția de primar și să susținem lista AUR pentru Consiliul Local al Sectorului 2. Totodată, vreau să fie foarte clar că nici Andrei Tinu și nici cei care au ales să trădeze alături de el Partidul Republican nu mai au statutul de membru și nici nu vor mai avea ce să caute în partid.

Pe 9 iunie votați AUR la Consiliu pentru a putea învinge PSD, PNL și USR!”, anunță Marian Cucsa într-un comunicat de presă remis redacției.

***

Ce susține Andrei Tinu:

”Am decis să mă retrag din cursa pentru funcția de primar al Sectorului 2. E un demers comun cu cel al colegilor republicani aflați pe listele AUR pentru consiliile locale din București.

De ce de-abia acum? Fiindcă astăzi au rămas definitive candidaturile și niciun coleg republican nu are asigurat un post eligibil. Am investit bani, timp, energie și suflet în construcția unui nou proiect politic nu pentru a fi membri ai AUR, ci pentru a reprezenta în cadrul alianței suveraniste, pe baza unui protocol și a unui algoritm, valorile și principiile #republicane. Dar, din păcate, din cauza unor chestiuni birocratice și erori de negociere, acest lucru nu a mai fost posibil. De aceea, eu și colegii mei am decis să renunțăm la cursa electorală și să ne întoarcem în Partidul Republican din România, acolo unde vom continua să ne punem în aplicare proiectele politice.

Parteneriatul cu AUR va continua, așa cum va continua și proiectul #TINUpentruTINE. Vom fi parteneri loiali ai bucureștenilor și ai colegilor noștri din alianța suveranistă, cărora le vom acorda tot sprijinul. Lupta pentru bucureșteni și pentru România va continua!”, anunță el pe contul personal de Facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210