Klaus Iohannis a anunțat, din SUA, ce a discutat cu Biden despre susținerea sa la șefia NATO

Președintele României Klaus Iohannis susține, după întâlnirea avută, marți, cu Joe Biden, că a avut o discuție „foarte consistentă” cu președinte SUA, despre parteneriatul strategic și cooperarea dintre cele două țări.

„Am avut o discuție foarte consistentă astăzi, la Washington, D.C., cu Joe Biden, la Casa Albă, despre Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, inclusiv cooperarea în domeniul securității, economic și energetic”, a scris pe platforma X Klaus Iohannis.

Ulterior, președintele Iohannis a făcut și declarații despre Visa Waiwer

“Am abordat și problema admiterii în Programul Visa Waiwer. Obiectivul nostru este să îndeplinim toate condițiile pentru a intra în acest program și suntem convinși că acest lucru se va întâmpla nu în viitorul îndepărtat”.

Iohannis a discutat cu Biden și despre candidatura sa la șefia NATO:

Întrebat ce i-a spus Joe Biden privind o susținere pentru șefia NATO, Iohannis a răspuns: “Am decis să continuăm dialogul. (…) Aceste discuții nu se fac publice, nu o să mă apuc să spun ce a spus președintele Biden. Eu vă spun ce am spus eu acolo. M-ați întrebat dacă există riscul să nu existe consens, da există acest risc. O organizație puternică are nevoie de competiție puternică și unul din cei doi candidați probabil va fi ales președinte. Nu se pune problema de ruperea alianței. E bine să fie candidați, atunci există posibilitatea să discutăm și alianța nu se va rupe așa cum au spus unii”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, marți seara, la Casa Albă de președintele SUA, Joe Biden.

Klaus Iohannis se află, marți și miercuri, într-o vizită la Washington. Miercuri, președintelui Klaus Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482