Klaus Iohannis, poziție jenantă în clasamentul european privind încrederea în șefii de state / DOCUMENT

Potrivit unui sondaj realizat de GLOBSEC, Klaus Iohannis este cel mai nepopular președinte dintre cei 9 șefi de state excomuniste membre ale Uniunii Europene.

Din analiză lipsesc doi președinți, ai Ungariei și Slovaciei, pentru că în țările respective au avut loc schimbări la nivelul conducerii supreme.

Având în vedere că toate țările analizate funcționează ca democrații parlamentare, rolul președintelui este mai mult reprezentativ decât implicat în elaborarea politicilor, ceea ce contribuie probabil la acest fenomen, explică autorii cercetării GLOBSEC, citați de Europa Liberă România.

Klaus Iohannis, președintele României, are cea mai mică cotă de încredere, de doar 41%, față de restul șefilor de stat analizați. Îl urmează președintele Poloniei, Andrej Duda (45%) și cel al Bulgariei, Rumen Radev (49%).

Potrivit autorilor studiului, cel mai probabil, președinții statelor baltice se bucură de niveluri de încredere considerabil mai ridicate decât omologii din alte țări datorită valului de solidaritate a societății exprimat față de Ucraina, inclusiv acceptarea pe scară largă a refugiaților.

Citește AICI sondajul complet realizat de GLOBSEC.

 

 

 

 

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978