Câte grațieri a acordat Klaus Iohannis în cele două mandate, ca președinte al României

Potrivit art. 94 din Constituția României, președintele României poate acorda „grațierea individuală”, fără a oferi explicații. Klaus Iohannis a avut două mandate la dispoziție pentru a-și exercita această prerogativă.

Dintre foștii președinți ai României, Ion Iliescu și Emil Constantinescu au acordat grațieri. Fostul lider al PSD a acordat opt grațieri, fostul lider susținut de CDR a acordat una singură.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Klaus Iohannis nu a acordat vreo grațiere, până acum. Însă, ar mai avea timp până la finalul mandatului, care se va încheia după alegerile prezidențiale din acest an.

Iohannis nu a acordat grațieri în cei 10 ani la Cotroceni

„În ultimii 10 ani nu au fost persoane private de libertate, ca urmare a grațierii”, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru Ziare.com.

Președintele Klaus Iohannis va părăsi Palatul Cotroceni la finalul acestui an, după un deceniu. Potrivit art. 81 din Constituție, „nicio persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210