Libertatea de exprimare este garanția unei societăți libere

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei. Libertatea de exprimare este garanția unei societăți democratice și libere, a spus premierul.

 

Premierul Marcel Ciolacu a menționat fenomenul de fake-news în mesajul său.

„Ziua Mondială a Libertății Presei, pe care o marcăm în a treia zi din luna mai, în fiecare an, subliniază importanța pe care trebuie să o dăm în permanență libertății de exprimare, ca pârghie de informare a publicului și garanție a unei societăți democratice și libere. Oamenii vor să țină pasul cu cele mai noi informații, mai ales în momente în care unitatea colectivă poate face diferența, precum pandemia, conflictele de securitate și efectelor acestora. Pe fondul diversificării canalelor de comunicare în mediul online și într-o societate tot mai dezbinată de fenomenul de fake-news și dezinformare, oamenii din presă au o misiune și mai dificilă, cu responsabilități din ce în ce mai mari”, scrie în mesajul lui Marcel Ciolacu.

 

Premierul a analizat și importanța mass-media în societate

 

„La nivelul societății din România, avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului. Activitatea de jurnalist, cu toate valențele sale, are în sine și un rol de formator al societății. Apreciez munca acestor oameni, cu toată complexitatea pe care o implică, în reflectarea acțiunilor și măsurilor guvernamentale. Contactul cu problemele care îi preocupă pe cetățeni și eforturile noastre la nivel instituțional în direcția creșterii transparenței în administrația publică, misiuni importante asumate de Guvernul României, pot fi susținute doar printr-o informare echidistantă, responsabilă și de bună-credință a publicului, cu sprijinul mass-media”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Anul acesta, Ziua Mondială a Libertății Presei este dedicată importanței pe care o au presa și libertatea de exprimare pentru conștientizarea pericolelor pe care le implică schimbările climatice.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978