Surse | Probleme pentru PUSL în Sectorul 1

Biroul Electoral de Circumscripție Sector 1 a descoperit mai multe nereguli în privința listelor de semnături pentru candidații la Consiliul Local Sector 1 ai PUSL, precizează surse oficiale pentru stiripesurse.ro. Biroul Electoral urmează să sesizeze procurorii pentru suspiciuni de fals în declarații.

Potrivit surselor stiripesurse.ro, în urma unei analize a listelor de susținători depuse de Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) pentru candidații la Consiliul Local Sector 1, Biroul Electoral de Circumscripție a descoperit mai multe probleme, care ar indica posibile infracțiuni de fals în declarații.

Vizați de suspiciunile de fals în declarații ar fi cei care au strâns semnăturile pentru PUSL. În următoarele ore, Biroul Electoral Sector 1 ar urma să sesizeze parchetul competent pentru cercetări suplimentare.

Procedura listei de susținători

Partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale sau organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pot propune câte o listă de candidați în fiecare circumscripție electorală pentru consiliul local, pentru consiliul județean și câte un candidat pentru funcția de primar și pentru funcția de președinte al consiliului județean.

Pentru fiecare candidat la funcția de primar și de președinte al consiliului județean și listă de candidați pentru consiliul local și pentru consiliul județean trebuie să depună minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează,

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978