Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Capitalei

Senatoarea Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, insistă să candideze la Primăria Capitalei, după ce dosarul de candidatură i-a fost respins pentru că a depus suficiente semnături valabile.

STIRIPESURSE.RO a anunțat în premieră pe 27 aprilie că Biroul Electoral al Municipiului București a respins dosarul de candidatură al Dianei Șoșoască. Senatoarea a strâns doar 17.882 semnături valide, iar legea cere 18.087 în București.

Diana Șoșoacă susține că premierul Ciolacu s-ar afla în spatele acestei respingeri, iar documentele vor fi completate pentru a putea în cele din urmă să candideze (reacția pe larg, aici).

Șoșoacă a strâns alte 2000 de semnături pentru a completa dosarul de candidatură, precizează surse oficiale pentru stiripesurse.ro. În aceste condiții, candidatura acesteia ar putea fi validată în ultima zi de depunere.

Pe de altă parte, surse oficiale precizează că niciun candidat nu a depus până acum vreo cerere de retragere din competiția electorală.

BEC a emis marți o circulară prin care cere biroului electorale de circumcripție să primească documentele completatoare din partea candidaților, fiind posibilă completarea dosarelor de candidatură până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978