S-a schimbat ordinea favoriților la Primăria Capitalei

Un sondaj Avangarde, efectuat la comanda PSD și realizat după ce PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu candidat comun, arată faptul că această mișcare politică are efecte imediate în bătălia pentru Primăria Capitalei.

CONSULTAȚI AICI TOATE CIFRELE DIN SONDAJUL AVANGARDE

Conform sondajului, pe primul loc este Nicușor Dan, cu 31%, dar și actualul primar ar fi într-o ușoară scădere față de alte sondaje care îl dădeau la peste 35%.

O schimbare importantă are loc pe podium. Intrarea în cursă a Gabrielei Firea produce efecte, iar candidatul PSD a ajuns la 24%, depășindu-l pe Cristian Popescu Piedone care ar mai avea doar 20%. Înainte de intrarea în cursă a Gabrielei Firea, Piedone era cotat la peste 30%.

Pe locul 4 vine un al candidat proaspăt intrat în cursă, Sebastian Burduja (PNL), care ar obține 15%.

Decizia PSD și PNL de a merge separat și de a arunca 2 candidați noi în luptă se resimte imediat. Gabriela Firea preia din electoratul lui Cristian Popescu Piedone, în timp ce Sebastian Burduja preia din electoratul lui Nicușor Dan.

content-image

Cum arată ”votul politic”

La alegerile locale, în mediul politic se spune că scorul partidului este dat de votul la consiliul general. Astfel, această cursă este condusă de PSD cu 31%.

Pe locul 2 ar fi Alianța Dreapta Unită cu 25%, în timp ce pe locul 3 s-ar clasa PNL cu 20%.

PUSL-ul lui Piedone ar avea 10%, în timp ce AUR ar obține 9%.

content-image

METODOLOGIE

content-image

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978