‘Dacă Firea era o alternativă, nu m-aş fi înscris în această cursă’

Candidatul PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, afirmă că s-a înscris într-o cursă electorală “strânsă”, în care sunt “patru candidaţi cu şanse”, iar voturile se vor fragmenta. Deși PSD și PNL s-au înțeles să nu se atace în campanie, Burduja trimite săgeți către Firea, afirmând că aceasta nu este o alternativă pentru Primăria Capitalei.

“Din păcate, fiecare zi care a trecut în aceste dezbateri, retrageri, scenarii, sondaje, comentarii, ipoteze a fost o zi pierdută în care nu s-a vorbit despre Bucureşti. (…) Acest lucru a avantajat în mod cert primarul în funcţie. (…) În Bucureşti, PNL a desemnat un candidat propriu după opt ani. (…) Eu cred că este o cursă deschisă în care cei patru candidaţi au o şansă să câştige şi eu cred că alegerile vor fi strânse. Pe 9 iunie va fi o bătălie strânsă, între 20 – 30% între cei patru. (…) În actuala formulă, în care există patru candidaţi cu şanse, este creată premisa ca cel mai bun să câştige, pentru că voturile se vor fragmenta, probabil, între cei patru, şi atunci fiecare dintre noi avem o şansă să fim pe primul loc”, a afirmat Burduja, vineri, la Digi 24.

„Nu mă lupt pentru un fotoliu de primar, mă lupt pentru ideile mele”

El a punctat că “nu se ia după sondaje” ci că doreşte să prezinte bucureştenilor o alternativă, pentru sine Bucureştiul “fiind cel mai important motor al României.

“Ceilalţi trei candidaţi sunt sau au fost primari în Bucureşti. Bucureştenii s-au lămurit ce au reuşit să facă. Dacă sunt mulţumiţi sau consideră că ei au făcut o treabă bună, îi rog să nu mă voteze. (…) Pentru mine funcţia nu e o miză în sine. Nu am alergat după funcţii. Pentru mine, e o miză să prezint ideile şi valorile mele bucureştenilor. Asta este important. Că unii colegi consideră că, în 2028, vor fi şanse mari, este analiza lor. Oricum eu nu mă lupt pentru un fotoliu de primar, mă lupt pentru ideile mele. Este un tablou în care sunt trei candidaţi care reprezintă, din punctul meu de vedere, trecutul şi ştim, ne-am lămurit, ce pot şi ce nu pot să facă şi există candidatura mea care înseamnă o şansă de schimbare a Bucureştiului, o şansă care se bazează pe un plan foarte concret, pe o echipă şi pe rezultatele avute în funcţiile publice pe care le-am avut. Cred că într-un timp scurt, şi la Digitalizare şi la Energie, am livrat performanţă”, a adăugat Burduja.

Firea nu e o alternativă pentru Primăria Capitalei

Referitor la mandatul Gabrielei Firea de primar general, Burduja a spus: “Dacă aş fi considerat că există o alternativă în persoana dânsei, nu m-aş fi înscris în această cursă. (…) De aceea, sunt obligat şi nu am stat pe margine. Să recunoaştem, e o cursă dificilă, timpul e foarte scurt. Au fost foarte multe ezitări care au dezamăgit bucureştenii. Nu trebuie să ne ascundem de lucrul acesta. Vin şi prezint această alternativă pentru că simt că e obligaţia mea de cetăţean. Cred că după 34 de ani, România poate deveni un exemplu cu o campanie decentă, axată pe soluţii. (…) Mesajul principal pentru doamna Gabriela Firea ar fi să avem o competiţie corectă, pe soluţii şi bazată pe rezultatele fiecăruia, în funcţiile publice pe care le-a avut”.

Întrebarea pe care Burduja i-a transmis-o Gabrielei Firea a fost: “Ce nu a făcut în primul mandat şi crede că ar putea face acum, în 2024?”

Sebastian Burduja a precizat că, începând de luni, va fi în concediu fără plată la Ministerul Energiei şi atribuţiile sale de ministru vor fi delegate secretarului general.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978