Primarul unui oraş important a trecut la PSD

Lovitură de teatru pe scena politică din Banatul Montan. Primarul oraşului Oraviţa, Costel Dumitru Ursu, dat ca sigur candidat din partea PNL a decis să se alăture organizaţiei judeţene a PSD condusă de deputatul Silviu Hurduzeu. Decizia vine cu doar câteva zile înainte depunerea listelor de semnături, ceea ce înseamnă că liberalii s-ar trezi în ipostaza nici măcar să nu aibă candidaţi în Oraviţa. Primarul Ursu şi-a exprimat decizia prin nemulţumirea faţă de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca.

„Acest pas important pentru mine are trei raţiuni majore: 1. PSD va sprijini proiectele importante pe care le avem în derulare şi în plan pentru Oravița. Sorin Grindeanu şi Silviu Hurduzeu sunt, deopotrivă, oameni de echipă şi oameni de cuvânt. În ultimii ani, ne-a lipsit sprijinul politic absolut esenţial pentru a finaliza unele proiecte mai rapid. 2. Echipa PSD de la Caraş – Severin este matură şi serioasă, iar proiectul lui Silviu Hurduzeu este bine ancorat în nevoile judeţului şi ale Oraviţei. Consider că este necesară schimbarea după patru ani de stagnare la nivelul Președinției Consiliului Judeţean.3. La fel cum au făcut, în ultimele luni, mulţi alţii din PNL, mă despart de Romeo Dunca, pe care îl consider un om nepotrivit pentru a conduce judeţul, deoarece nu poate construi şi nu poate înţelege ce înseamnă cu adevărat o echipă și ce înseamnă să administrezi un județ. A promis marea cu sarea în 2020 şi a livrat doar praful de pe tobă”, a declarat primarul din Oraviţa, Costel Dumitru Ursu.

Liderul social – democrat Sorin Grindeanu a apreciat decizia lui Costel Dumitru Ursu de a veni alături de organizaţia din Caraş – Severin, mai ales că primarul Oraviţei a câştigat ultimul mandat sub sigla PSD.

„I-am urat <> lui Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa, care a ales să candideze pentru un nou mandat pe listele Partidului Social Democrat PSD. Sub acelaşi steag cu care a câştigat şi în 2020.Când un primar atât de apreciat în comunitatea lui alege să vină alături de tine, înseamnă că ai o echipă puternică şi un program foarte bun. Sunt convins că Silviu Hurduzeu şi Dumitru Ursu vor lucra foarte bine împreună, fiind oameni cu experienţă, înţelepciune şi care ştiu cu ce se mănâncă administraţia”, a declarat Sorin Grindeanu.

Candidatul PSD la preşedinţia CJ Caraş – Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, mizează pe echipă în bătălia cu PNL-istul Romeo Dunca. În opinia liderului social-democrat din Banatul Montan, trebuie obţinut un consens politic pentru proiectele importante pentru Caraş, lucru care se poate face doar după îndepărtarea lui Dunca din funcţie.

„Eu am înţeles două lucruri în politică: 1. Dacă vrei să mişti lucrurile cu adevărat în direcţia bună, trebuie să fii om de echipă. 2. Dacă vrei să fii cu adevărat lider, e bine să ştii să asculţi şi să nu îţi placă doar să te auzi vorbind. Aşa cum i-am spus şi primarului Oraviţei, Dumitru Ursu, obiectivul meu fundamental este ca, după 9 iunie şi mai ales după preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean în toamnă, să încerc să construiesc un consens politic pentru proiectele importante pentru Caraş – Severin. Cred în potenţialul uriaş al acestui judeţ şi, ca mine, sunt foarte mulţi oameni harnici, mândri şi cinstiţi din întreg Banatul Montan”, a concluzionat Silviu Hurduzeu.

Edilul Oraviţei este al şaptelea primar care se alătură PSD în Caraş – Severin în ultimele săptămâni, alegând să facă echipă cu Silviu Hurduzeu şi invocând diferenţe ireconciliabile cu liberalul Romeo Dunca.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3755