‘Noaptea, Robu și cu Simonis i-au modificat declarația de avere’

Cabinetul Ciolacu s-a reunit, astăzi, la Timișoara, într-o ședință de Guvern, pentru adoptarea mai multor hotărâri de Guvern importante pentru Timişoara şi judeţ. Nici partea politică nu a fost însă omisă, Ciolacu aruncând săgeți către actualul primar USR, Dominic Fritz.

Întrebat cum vede informația potrivit căreia primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), și-ar fi falsificat declarațiile de avere în cazul proprietăților cumpărate cu soția sa, Marcel Ciolacu a dat un răspuns sarcastic: „Păi cum?! Să vă răspundă doamna Clotilde (n.r. Armand, primarul USR al sectorului 1). Cum?! Pesediștii au pus procurorii și judecătorii să-i facă asta lui Fritz. Eu cred că noaptea, domnul Robu și cu Simonis i-au modificat declarația de avere. E evident acest lucru“.

Trebuie explicat că, de câteva zile, Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este în centrul unui scandal, fiind  suspectat că și-a falsificat declarațiile de avere în ultimii ani, după ce împreună cu soția sa, chinezoaica Yiran Lin, au achiziționat un teren și o casă în Timișoara. Se pare că Fritz a încercat să ascundă faptul că toți banii au fost plătiți de soția sa, sub regimul matrimonial al separației de bunuri. Astfel, în caz de divorț, fiecare rămâne cu proprietățile și banii pe numele său.

În luna septembrie 2021, Fritz și soția sa au semnat o promisiune de vânzare cumpărare pentru un teren și o vilă. Documentul indică că terenul ar fi fost cumpărat exclusiv de către Fritz, însă banii provin exclusiv din conturile soției sale. Mai exact, terenul, cel mai scump din tranzacție, a fost achiziționat cu 146.400 de euro din suma totală. Cu toate acestea, în declarația de avere a lui Fritz, apare că terenul a fost dobândit prin contract de donație, ceea ce contravine realității.

Fritz pare să fi mascat această manevră financiară prin un fals în declarația de avere, afirmând că terenul a fost achiziționat prin donație, fără să facă public un eventual contract de donație. Mai mult, în declarațiile sale ulterioare, nu mai apare nicio mențiune despre eventuale alte donații din partea familiei soției sale.

Primarul Timișoarei a negat acuzațiile, justificând că soția sa a plătit integral terenul și casa într-o singură tranzacție imobiliară, iar clauza de donație din contractul de vânzare-cumpărare îl face proprietarul terenului. Cu toate acestea, nu există nicio mențiune despre donație în contract, iar Fritz pare să fi furnizat informații contradictorii în declarațiile sale de avere.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482