Marcel Ciolacu semnează acorduri pe bani mulți cu Emiratele Arabe

Cea de a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite va avea loc vineri, la Bucureşti. Întâlnirea vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu și mai mulți miniștrii au fost recent în Emiratele Arabe Unite, acolo unde s-au negociat proiecte care să fie realizate în Parteneriat Public Privat, informează News.ro.

La reuniune vor participa premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

În acest context, va fi semnat Memorandumul de înţelegere între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Federaţia Camerelor de Comerţ din Emiratele Arabe Unite.

Sesiunea Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite se va desfăşura la Palatul Parlamentului.

Prima sesiune a acestui comitet mixt a avut loc în aprilie 2018, când la Bucureşti s-a aflat ministrul de stat pentru afaceri economice şi comerciale al EAU.Cea de a doua reuniune de acest gen s-a desfăşurat în iunie 2022, în Emiratele Arabe Unite.

Vizita lui Ciolacu în Emiratele Arabe Unite

„Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securităţii în zonele noastre va contribui la impulsionarea relaţiilor comerciale şi a investiţiilor reciproce este concluzia întâlnirii avute astăzi cu Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Abu Dhabi, Şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, căruia îi mulţumesc atât pentru primirea călduroasă, cât şi pentru deschiderea avută faţă de consolidarea relaţiilor dintre cele două state”, a fost mesajul transmis cu acest prilej de premierul Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Guvernului.

Vizita premierului român a inclus și o componentă economică semnificativă, prin întâlnirile pe care le-a avut cu oficiali și reprezentanți ai unor companii de prestigiu din Emirate.

Aceste întâlniri s-au concentrat pe domenii strategice de interes pentru România, cum ar fi infrastructura de transport, energie, agricultură și digitalizare.

Acorduri strategice în domeniul digitalizării și telecomunicațiilor

Conversațiile desfășurate între delegațiile guvernamentale din România și Emiratele Arabe Unite, precum și întâlnirile bilaterale la nivel ministerial, au deschis noi oportunități de atragere a investițiilor în România.

S-a pus accentul pe consolidarea dialogului direct între companiile naționale, ceea ce a condus la semnarea unor acorduri bilaterale în domeniul digitalizării și reglementărilor în telecomunicații.

„Încurajăm dezvoltarea de proiecte strategice comune, care să contribuie la dezvoltarea economică a statelor noastre, inclusiv în cadrul dialogului periodic la nivel de responsabili naţionali.

Apreciem interesul manifestat aici, în Emiratele Arabe Unite, şi de partenerii noştri de dialog şi aşteptăm cu interes cea de-a treia sesiune a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare care va avea loc foarte curând la Bucureşti, pe 26 aprilie, şi care rămâne un instrument valoros pentru promovarea contactelor instituţionale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3755