un plan de mare amploare deja este pus în aplicare

Delta Dunării este unică în Europa și, probabil, este cel mai frumos loc din România. Pentru turiștii din România sau din străinătate, accesul în Delta Dunării era un adevărat coșmar, dar lucrurile încep să se schimbe. CJ Tulcea a inaugurat noul Aerport din Tulcea, care a fost modernizat și i-a fost crescută capacitatea. De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în județul Tulcea se fac investiții masive în infrastructura rutieră, în așa fel încât accesul spre Delta Dunării să devină cât mai facil. Noile investiții ar putea aduce o creștere semnificativă a turismului în superba Deltă a Dunării.

”Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni.

Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor.

Acest amplu proiect de extindere a infrastructurii aeroportuare, inițiat și derulat de Consiliul Județean, vine în completarea unor investiții anterioare, necesare aducerii aeroportului la un nivel optim de funcționare. După ce, timp de mai bine de 40 de ani, facilitatea care asigură conectarea județului pe cale aeriană a fost exclusă de pe lista priorităților administrațiilor locale, în ultimii ani, Aeroportul „Delta Dunării” a mai beneficiat de modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare, dar și de dotarea cu sisteme de securitate și control, echipamente și utilaje pentru întreținerea și operarea în condiții de siguranță.

Odată cu punerea în operare a noului terminal de pasageri, aeroportul din Tulcea devine, în sfârșit, atractiv pentru companiile aeriene și întregește planul integrat, elaborat de Consiliul Județean, pentru conectarea eficientă a județului pe cale aeriană, navală și rutieră.”, arată CJ Tulcea.

Noi investiții pentru Tulcea și Delta Dunării

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că se fac investiții majore pentru a asigura infrastructura rutieră necesară în Tulcea și conexiunile cu Delta Dunării.

”Ministerul Transporturilor va finanța noi investiții în infrastructura județului Tulcea!

Până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro.

Fondurile europene sunt cea mai importantă componentă a acestor investiții, atât în infrastructura rutieră, cât și în cea navală.

* Podul suspendat peste Dunăre oferă județului Tulcea, încă de anul trecut, o conexiune rutieră directă cu Muntenia și mai departe cu celelalte regiuni ale României.

* La acest obiectiv se adaugă alți peste 145 de km de drumuri noi care urmează să devină parte a infrastructurii rutiere din județ.

* Portul Sulina și Bara Sulina sunt infrastructuri definitorii pentru județul Tulcea, iar investițiile în modernizarea acestora vor contribui la dezvoltarea într-un ritm accelerat al economiei tulcene.”, a explicat Sorin Grindeanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482