Lider politic face pronosticuri despre numele vehiculate la prezidențiale: ‘Jocul rămâne deschis’

Mircea Geoană (secretar general adjunct NATO) are o ambiție justificată de a candida iar la alegerile prezidențiale, varianta Laura Codruța Kovesi (procuror șef european) nu este un subiect închis, însă lui Emil Boc (primar Cluj-Napoca) nu-i stă în caracter să abandoneze municipalitatea, a apreciat sâmbătă, la Prima News, liderul UDMR Kelemen Hunor, conform News.ro.

„Domnul Geoană are această ambiţie de foarte mult timp şi este ceva justificat, nu trebuie să ne mirăm. Domnul Geoană a mai fost candidat şi sunt convins că şi în acest an va candida, nu ştiu în ce formulă, dar nu văd motive să nu intre în această cursă. Dacă ne uităm la mişcările domnului Mircea Geoană, e clar că el se pregăteşte dar nu a anunţat oficial fiindcă bănuiesc că aşteaptă summitul NATO, după care va face şi anunţul”; a afirmat Kelemen Hunor.

El spune că oamenii „s-au săturat de partide şi de liderii cunoscuţi care sunt într-o uzură”, iar în acest context Geoană este „mitul independentului”. El spune că, având în vedere sondajele din această perioadă, Mircea Geoană poate intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„Domnul Geoană, în acest moment, în percepţia publicului, este acel om care are o funcţie importantă undeva la NATO. Ce face un secretar general adjunct? Dacă pui această întrebate în Parlament, jumătate pică. Dar nu asta este important. Omul ştie un singur lucru: trebuie să fie un om serios, dacă au dat un ciob americanii şi aliaţii pentru domnul Geană. Plus, au trecut foarte mulţi ani de când el nu mai este activ în politica internă şi tot ce s-a întâmplat înainte rămâne deja în zona trecutului. Poţi să readuci anumite chestiuni bune şi mai puţin bune, dar asta în acest moment nu are nicio importanţă, din punctul meu de vedere. Percepţia este importantă, percepţia de azi despre Mircea Geoană”, adaugă Kelemen Hunor.

Laura Codruța Kovesi

Pe de altă parte, preşedintele UDMR este de părere că subiectul legat de candidatura Laurei Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale ”nu este închis, dar să mă înşel eu”.

În cazul alianței de dreapta, despre liderul USR Cătălin Drulă, Kelemen Hunor a spus: „Nu-mi dau seama cu cine vor veni. Nici ei nu cred că au luat o decizie. E prea devreme. Vom vedea după 10 iunie”~.

Liderul maghiar spune că „jocul rămâne deschis” pentru alegerile prezidenţiale din acest an. El a precizat că personal nu intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din acest an, argumentând că nu îl „atrage” şi că desemnarea unui candidat din partea UDMR nu este o urgenţă.

Boc și Nicușor Dan

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor este de părere că Emil Boc va câştiga ”categoric” un nou mandat de primar al Clujului, însă nu va intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta.

”Nu. În acest an, nu. Emil Boc este un om extrem de calculat. Dacă el acum candidează la primărie, nu cred că pe 10 iunie va anunţa, după ce câştigă primăria, că pleacă şi candidează la prezidenţiale. Aşa cum îl ştiu eu pe Emil Boc, nu va face aşa ceva”, a comentat Hunor.

Liderul formaţiunii maghiare crede același și despre primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anume că nu va candida la alegerile prezidenţiale în cazul în care va câştiga un nou mandat.

„Traian Băsescu a fost Traian Băsescu, Nicuşor Dan nu e Traian Băsescu. Nicuşor Dan nu cred că poate să fie o locomotivă pentru prezidenţiale. Eu nu cred în această variantă în 2024. Şi aşa cum îl ştim pe Nicuşor Dan, dacă el câştigă Primăria Capitalei, nu-i va abandona pe bucureşteni”, a spus Hunor la Prima TV.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482