‘Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa’

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că etnicii maghiari sunt nemulţumiţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul UDMR a fost întrebat sâmbătă, la Prima TV, dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Klaus Iohannis.

„Nu prea. El a avut o susţinere extraordinar de mare la primul mandat, dar dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare. Iohannis nu mai are perspectivă politică în România, nu mai poate să fie preşedinte, şi atunci oamenii nu mai spun mare lucru. Dar dacă din varii motive se aduce în discuţie persoana lui Iohannis, atunci dezamăgire, asta se simte”, a spus liderul UDMR, citat de News.ro.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat ce aşteptări are de la viitorul preşedinte al României.

„Să fie în stare să unească oamenii, nu să meargă spre dezbinare. Polarizare mai mare n-a fost, poate din anii 90, în societatea românească aşa cum e astăzi. Să încerce să fie preşedintele fiecărui om, să fie extrem de implicat şi, mai ales în politica externă, să fie vizibil, o personalitate care pune amprenta în relaţiile internaţionale”, a spus acesta.

Vina pentru Schengen

Liderul UDMR s-a referit și la problema aderării la spațiul Schengen.

„Aştept de la preşedinte o implicare mult mai mare în dezbaterile publice, o implicare mult mai mare în relaţiile internaţionale. Vrei, nu vrei, Schengen-ul este pe umerii preşedintelui. Nu poate scăpa nici Iohannis de acest eşec”, a indicat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă ratarea aderării depline la spaţiul Schengen este un eşec al preşedintelui Iohannis, liderul UDMR a răspuns: ”Absolut. În Consiliul European, el merge. Nu merge nimeni în locul lui”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978