Ciolacu: Eu am și un plan ‘D’ pentru candidatul la București / Cred că perioada de independență a trecut / Piedone, subiect închis (video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, despre eventualitatea ca medicul Cătălin Cîrstoiu să nu mai fie candidatul comun al PSD-PNL la primăria Capitalei, că are mai multe scenarii de rezervă și a spus că în opinia sa „perioada de independență a trecut”.

Întrebat cum comentează afirmația liderului PNL că „avem planul B, avem planul C” dacă se va retrage sau va fi retras Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei, Ciolacu a răspuns: „Este normal. Eu am rămas la planul ‘A’, de a avea un candidat comun. Dar am si eu planul D”.

Conform lui Ciolacu, „planul A” al PSD este un candidat comun cu PNL la primăria Capitalei. Ciolacu a precizat că „am vorbit acum câteva minute cu dl Ciucă și decizia noastră este de a avea un candidat comun la primaria Generală”.

Întrebat dacă acest candidat comun poate fi și membru PNL, lideru social-democrat a declarat: „Categoric. Poate fi și membru PSD, poate fi și membru PNL, cred că perioada de independență a apus”.

Piedone, subiect închis

„Decizia a fost că PSD și PNL vor avea un candidat comun. După cum ați văzut, decizia PNL, publică, eu m-am abținut de a ieși public, a fost de a nu-l susține pe dl Piedone. Deci s-a închis această discuție”, a precizat liderul PSD, în legătură cu scenariul ca PSD să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone la primăria Capitalei.

Liderul PSD a mai spus că cel târziu lunea viitoare va avea o discuție în trei cu liderul PNL Nicolae Ciucă și cu candidatul alianței la primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, privind calea de urmat, după ce Cîrstoiu a fost acuzat de incompatibilitate și este așteptat să-și clarifice situația într-o conferință de presă.

Planurile B și C de la PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seara, că, în eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi dacă nu se va găsi un alt candidat comun cu PSD, atunci liberalii vor avea propriul candidat.

Întrebat la Digi 24 în legătură cu faptul că electoratul PSD ar fi de acord cu susţinerea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, Nicolae Ciucă a replicat: “electoratul nostru nu este”.

De asemenea, liderului PNL i-a fost adresată şi întrebarea ce va face PNL dacă se va retrage sau va fi retras Cătălin Cîrstoiu.

“Avem planul B, avem planul C, cât de mult aş dori eu acuma să devoalez un plan, nu o fac. Dar, dacă va fi nevoie, Partidul Naţional Liberal, într-o situaţie de extremă urgenţă, ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat. Nu este o problemă. Avem resursa umană să identificăm acel candidat care va candida din partea Partidului Naţional Liberal, repet, în extremă urgenţă”, a răspuns Nicolae Ciucă.

El a mai spus că dacă se va identifica un alt candidat comun din afara celor două partide – PSD şi PNL, e posibil să fie luată o decizie în acest sens.

Totodată, Ciucă a subliniat că liberalii nu-l sprijină pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei deoarece PNL este într-o alianţă electorală şi “ar fi absolut de neînţeles” o astfel de opţiune, atât timp cât actualul primar al Bucureştiului nu vrea să fie membru al PNL.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482