Vasile Dîncu (PSD) spulberă zvonul despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: ‘Nu e adevărat!’

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că zvonurile despre intenția PSD de a propune retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru alegerile locale din București nu sunt adevărate. „Nu e adevărat”, a explicat Dîncu, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO. „Nu cred că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă lasă cioara din mână pentru pasărea de pe gard”, a punctat Dîncu.

Sociologul spune că sunt oameni care propagă intens acest zvon. „Recunosc această tehnică, ce a funcționat vreo patru luni când eram ministru. În fiecare zi se alimentează zvonul până devine o presiune prea mare și pleacă omul. Aici nu e cazul”, a dat asigurări Dîncu.

„Recunosc traseele zvonurilor, zvonerii și răspândacii. Sunt foarte mulți interesați să nu aibă nici o șansă proiectul PSD-PNL. Poate unii se gândesc ca dacă proiectul de la București nu reușește se rupe înțelegerea cu PSD și se va repeta regula cu un candidat de dreapta care câștigă în turul doi, indiferent de condiții. De data asta nu se mai întâmplă asta.

Dacă cineva își va dori totul, cu doar vreo 20%, intră în logica de TOTUL SAU NIMIC și va avea foarte mari șanse să câștige Nimicul.

Am însă încredere în Marcel Ciolacu și Nicolae Ciuca, doi oameni cu capul pe umeri și care nu cred că, individual, lasă cioara din mână pentru pasărea de pe gard. Dar vor fi destui aventurieri care să le propună tot felul de scenarii, să-i împingă spre un joc cu sumă nulă”, a conclizonat Vasile Dîncu.

Ce urmează pentru Cîrstoiu?

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei.

“Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (…) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere – n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a precizat Firea, într-o conferinţă de presă (pe larg, aici).

Precizările medicului Cîrstoiu

Candidatul susținut de PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, spune că e supus unei campanii de presă, o campanie despre care susține că e una de „manipulare și dezinformare” (pe larg, aici).

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978