Informație explozivă! Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină cu preşedintele Bashar al Assad, la Damasc (presa din Siria)

Informație explozivă! Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină cu preşedintele Bashar al Assad, la Damasc (presa din Siria)

Informaţie explozivă prezentată de jurnaliştii sirieni: șeful serviciilor secrete româneşti s-ar fi întâlnit chiar cu preşedintele Siriei, Bashar al Assad, dar şi cu şeful serviciilor secrete siriene. Vizita ar fi avut loc zilele trecute la Damasc, pe fondul crizei refugiaţilor sirieni care au sufocat Europa.

Un diplomat european a dezvăluit pentru Syria TV o întâlnire între șeful serviciilor secrete românești și Assad la Damasc, declarând că acesta a transmis un mesaj european privind refugiații și terorismul.

Este ştirea preluată de majoritatea jurnaliştilor din Siria. Televiziunea Syria TV a deschis astăzi jurnalele de ştiri cu această informaţie, spune Antena 3 CNN.

O sursă diplomatică europeană a declarat pentru Syria TV că șeful serviciilor secrete românești a vizitat Siria

O sursă diplomatică europeană a declarat pentru Syria TV că șeful serviciilor secrete românești a vizitat Siria și s-a întâlnit cu Bashar al-Assad, șeful regimului.

Informaţia a fost postată încă de ieri pe pagina de internet a televiziunii. Într-un amplu articol au fost prezentate mai multe detalii. Jurnaliştii sirieni susţin că oficialul român ar fi venit cu un mesaj comun din partea României, Greciei, Italiei şi Ciprului.

Acest mesaj indică interesul acestor țări de a restabili contactul cu regimul, din cauza preocupărilor lor legate de valurile de refugiați și de teama de islamofobie.

La întâlnirea cu preşedintele Siriei, Bashar al Assad, ar fi fost prezent şi generalul Housam Louca

La întâlnirea cu preşedintele Siriei, Bashar al Assad, ar fi fost prezent şi generalul Housam Louca, un personaj controversat, şeful serviciilor secrete din Siria, aflat pe mai multe liste de sancţiuni pentru torturarea opozanților aflați în detenție.

Însă nimeni nu a dezvăluit numele oficialului român şi nici serviciul secret pe care-l reprezintă.

Până la această oră, niciun oficial sirian, dar nici Serviciul Extern de Informaţii sau Serviciul Român de informaţii nu au emis vreun comunicat de presă în care să anunţe presupusa vizită în Siria.

Potrivit jurnaliştilor arabi, presupusa vizită a şefului serviciilor de informaţii din ţara noastră ar veni pentru că nu s-ar fi găsit o altă cale de a comunica cu regimul lui Assad.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210