Acuză că a fost plimbată la clinica privată!

Pacienta al cărei mesaj a fost prezentat de medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar, ca dovadă a faptului că nu trimitea bolnavi la clinica Anemona prezintă cronologia conversaţiilor, susţinând că acestea dovedesc că a fost ”plimbată” de mai multe ori între spitalul public şi clinica privată. Mesajele sunt prezentate de Hotnews.ro, acuzat de medic că se află la originea unei ”masive campanii de manipulare şi dezinformare” împotriva sa.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a reafirmat, într-o postare pe Facebook, că este supus ”unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. El a prezentat un fragment dintr-o conversaţie pe WhatsApp cu un pacient, susţinând că aceasta demonstrează că pacienţii nu erau direcţionaţi către clinica privată Anemona, ceea ce, în opinia sa, contrazice investigaţia Hotnews.ro din care rezulta că pacienţii săi erau trimişi la clinica privată. Cîrstoiu nu precizează la care dintre cele patru cazuri prezentate de jurnalişti se referă, menţionând doar ”acel pacient”. În contextul investigaţiei, Hotnews,ro a prezentat mai multe conversaţii pe WhatsApp din perioada februarie 2022 – octombrie 2023 puse la dispoziţie de patru pacienţi care au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute şi de mii de lei la clinica Anemona.

Ca reacţie la acuzaţiile lui Cîrstoiu, Hotnews.ro a revenit cu noi declaraţii ale unuia dintre cei patru pacienţi, al cărui mesaj a fost prezentat de medic.

Conform Hotnews, pacientul, o femeie, susţine că mesajul în care era direcţionată explicit către Spitalul Universitar şi către medicul Cîrstoiu este din luna august 2022, însă a fost precedat de mai multe mesaje prin care era trimisă la clinica Anemona, deţinută de soţia medicului.

„În februarie 2022, dr. Cîrstoiu m-a consultat la Anemona, în martie m-a operat la stat, apoi tot în martie mi-a scos firele la Anemona. În august voia să mă opereze din nou la stat şi doar acesta este mesajul pe care-l arată acum Cîrstoiu”, spune pacienta, conform Hotnews.ro.

Pacienta spune că medicul „amestecă intenţionat datele mesajelor” şi că, drept urmare, ea a decis să arate mesajele şi facturile care demonstrează că a fost ”plimbată”, de mai multe ori între spitalul public manageriat de Cîrstoiu şi clinica Anemona, deţinută de soţia acestuia. „Când era grav, de operaţie, mergeam la stat. Când era de consultaţii şi de scos firele, la privat, la clinica privată Anemona”, susţine pacienta, citată de Hotnews.ro, prezentând şi bonuri fiscale în urma vizitelor la clinică.

Femeia acuză că a fost inversată cronologia

Femeia explică şi contextul în care a avut loc schimbul de mesaje prezentat de medicul Cătălin Cîrstoiu,manager al Spitalului Universitar, relatând că, pe 31 august, s-a adresat medicului de legătură, de la Spitalul Universitar, spunând că are dureri în continuare. I s-a răspuns în aceeaşi zi, fiind informată că singura soluţie este o nouă intervenţie chirurgicală. Acesta este mesajul publicat joi de dr. Cîrstoiu:

„Nu m-am mai operat a doua oară la dr. Cîrstoiu. Până la urmă am fost la Iaşi, la un alt specialist ortoped şi am rezolvat cazul meu medical”, spune femeia.

Cătălin Cîrstoiu a anunţat că va face o conferinţă în care va răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate ca urmare a faptului că a trimis pacienţi la clinica privată a soţiei sale şi a acordat consultaţii la acea clinică.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978