PNL amenință cu ruperea înțelegerii cu cei de la PSD (Surse)

Nervii sunt întinși la maxim în cadrul coaliției de guvernare, iar tensiunile dintre PSD și PNL dau în clocot, din cauza lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul celor două partide la Capitală.

Conform surselor din PSD, social-democrații au cerut retragerea lui Cătălin Cîrstoiu, iar apoi susținerea să se îndrepte către Cristian Popescu Piedone.

Cei de la PNL s-au reunit într-o ședință informală, care a fost una extrem de tensionată. Conform surselor noastre, liberalii au lansat un mesaj clar: ”Dacă PSD îl va susține pe Piedone, atunci PNL va avea propriul candidat”.

Practic, cei de la PNL amenință cu dinamitarea coaliției de guvernare și cu anularea oricăror înțelegeri la nivel de București între cele două partide. Evident, o astfel de mișcare ar putea avea efecte în plan mai amplu și ar putea afecta serios întreaga coaliție.

În acest moment, cei de la PNL și PSD par de acord că retragerea lui Cătălin Cîrstoiu ar fi cea mai bună soluție, dar se pare că nu știu cum să o facă fără a arunca în aer toată construcția politică. Încă de la început, alegerea lui Cătălin Cîrstoiu a fost un compromis, pentru că liberalii n-ar fi votat un om al PSD, iar cei de la PSD n-ar fi votat un liberal.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210