Țările baltice m-au convins că nu contează mărimea

Vasile Dîncu dezvăluie de ce a ales să meargă pe drumul spre Bruxelles: Țările baltice m-au convins că nu contează mărimea

Sociologul Vasile Dîncu, unul dintre liderii PSD, aflat pe lista comună a PSD-PNL pentru europarlamentare, a dezvăluit, duminică seara, la Prima News, de ce a ales să condideze pentru un fotoliu la Bruxelles.

“Rareș Bogdan face atmosferă. Râdem împreună la începutul fiecărei ședință de coaliție. Îi place să se joace de-a identitatea în PNL, ‘prin noi înșine’. Avem doi președinți cu scaun la cap, funcționează coaliția în condiții paritare. Algoritmul la europarlamentare a fost așa, 10 de la pSD și 8 de la PNL.

Maria Grapini este de la presă, este o doamnă cu experiență. Este pe un scaun al PSD”, a spus Dîncu despre cei aflați pe lista de europarlamentare.

Întrebat de ce a ales să meargă pentru un loc de europarlamentar, Vasile Dîncu a spus: “Este un fel de redescoperire, am fost în prima echipă de observatori la Bruxelles. Mi-am dat seama că este nevoie de un efort susținut la Bruxelles. M-au împins și colegii.

Este nwevoie de politicieni cu experiență. Mi-am dat și euseama că din păcate avem o inhibiție, că suntem o țară mică.

Țările baltice m-au convins că nu cointează mărimea. Să nu uităm de reprezentarea pe care o are Malta.

Noi va trebui să avem un program al României. Este nevoie de România. Ursula von Der Leyen a câștigat la alegerile trecute cu voturile României. România va conta. Contează rezultatele noastre”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482