Marcel Ciolacu, trezit în mijlocul nopții după ce Iranul a atacat Israelul. A fost informat în permanență despre conflict

Premierul Marcel Ciolacu a fost trezit din somn noaptea trecută după ce Iranul a lansat atacul cu drone asupra Israelului. Șeful Executivului a fost în permanență informat despre situația din Orientul Mijlociu de către ministrul de Externe român.

Premierul a discutat cu Luminița Odobescu – ministrul de Extrene –  și cu alți responsabili din guvern toată noaptea despre eventuala nevoie de evacuare a cetățenilor români aflați în zona de conflict, ne-au declarat surse guvernamentale.

De asemenea, și în cursul zilei de astăzi Ciolacu a fost contact permanent cu responsabilii din guvern pe această situație.

Șeful Executivului are flux de monitorizare și i se furnizează constant informații din Oreintul Mijlociu, au mai spus sursele citate.

Iran a lansat un atac cu sute de drone asupra Israelului

Iranul a lansat un atac direct împotriva Israelului cu zeci de drone, sâmbătă seară, pentru prima dată în istorie. Oamenii s-au grăbit să se adăpostească în buncăre.

Atacul Iranului vine ca răspuns la bombardarea de către Israel a consulatului său din Siria la 1 aprilie, ceea ce stârneşte temeri privind o posibilă ripostă israeliană împotriva Teheranului.

Citește și: Tensiunile se amplifică în Orientul Mijlociu: Aeroporturile din Iran şi-au anulat zborurile până luni dimineaţă

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4210