Primarul şi viceprimarul unei comune, plasaţi sub control judiciar

Primarul comunei Cochirleanca din județul Buzău, Nicolae Stancu, și viceprimarul Dumitru Enache au fost plasați sub control judiciar, conform unei decizii a magistraților Judecătoriei Râmnicu Sărat. Această măsură intervine în contextul unui dosar care investighează presupusa gestionare defectuoasă a deșeurilor și a apelor uzate.

 

Nicolae Stancu şi Dumitru Enache au fost reţinuţi, joi seară, pe baza de ordonanţă, pentru 24 de ore, alături de un angajat al societăţii de salubrizare, iar vineri procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au solicitat judecătorilor arestarea preventivă a primarului şi viceprimarului comunei Cochirleanca din judeţul Buzău.

În urma şedinţei de judecată magistraţii au respins cererea procurorilor şi i-au plasat pe cei doi sub control judiciar pentru 60 de zile, începând din 12 aprilie până pe 10 iunie, timp în care au o serie de obligaţii şi nu au voie să părăsească ţara fără încuviinţarea organelor judiciare.

Poliţişţii au descins, joi dimineaţă, în comuna Cochirleanca din judeţul Buzău şi au făcut percheziţii la sediul Primăriei, al societăţii de salubrizare a comunei, dar şi la domiciliile primarului, viceprimarului şi ale unor angajaţi ai societăţilor subordonate.

Cercetările au fost declanşate de poliţişti şi procurori în baza unor reclamaţii facute în urmă cu aproximativ un an.

Primarul comunei Cochirleanca se află la al doilea mandat din partea PNL şi candidează pentru un nou mandat la alegerile din 9 iunie din partea PSD.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3978