`Dar ce a ajuns țara aceasta?! Măcelărie?!`

-liderul republican cere demiterea și pedepsirea celor care se fac vinovați de decesele suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală –

Președintele Partidului Republican din România, Marian Cucșa, a cerut demisia de urgență a tuturor celor care se fac vinovați de genocidul de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, acolo unde, în doar patru zile, și-au pierdut viața, în condiții suspecte, 17 bolnavi.

Într-o postare pe contul său de socializare, liderul republican s-a arătat revoltat de această stare de fapt, considerând că este inadmisibil ca, din nepăsare și incompetență, 17 oameni, 17 români să moară cu zile în locul în care au venit sau au fost aduși cu speranța vindecării. „Aici nu e vorba despre politică. Este vorba despre viața oamenilor. De felul în care niște indivizi fără scrupule decid, cu de la sine putere, să decidă cine și când să moară. Vă bateți joc de noi? După ce ne-ați închis în casă, după ce ne-ați sechestrat, batjocorit și omorât bătrânii în azile, acum ne omorâți cu zile în spitale?”, a declarat președintele Partidului Republican din România.

El consideră că problemele sistemului medical s-au cronicizat, iar vinovați sunt cei care, timp de aproape treizeci și cinci de ani, au condus Sănătatea, din cauza hoției și a nepriceperii, din cauza nepăsării și lipsei de finanțare. „Este un sistem putred – continuă Marian Cucșa –, ce trebuie schimbat din temelii. Au promis 8 spitale regionale, au promis investiții în infrastructura medicală și în industria farmaceutică românească. Dar nu au reușit decât să cheltuie multe, foarte multe miliarde pentru așa-zisele vaccinuri anticovid. Au sifonat banii, cumpărând măști și izolete la prețuri de patruzeci sau cincizeci de ori mai mari. În tot acest timp, românii mor cu zile, femeile nasc pe stradă, iar spitalele cad pe pacienți”.

În concluzie, președintele Cucșa cere demiterea de urgență a tuturor celor implicați, „de la Rafila în jos, până la ultimul infirmier; și de la Rafila în sus, până la Ciolacu”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482