Iohannis cere Guvernului să găsească bani fără să ‘împovăreze populația’ (video)

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Vilnius, la finalul participării la Summitul I3M, că este nevoie ca România să găsească bani pentru apărare și celelalte priorități, dar în același timp fără să crească taxe și impozite.

Întrebat cum comentează afirmația șefului diplomației europene, potrivit căruia Europa trebuie să se pregătească pentru un potențial război, deoarece un conflict pe scară largă pe continent „nu mai este o fantezie”, Iohannis a răspuns:

„Eu cred că avem o evalare foarte corecta a riscurilor la care suntem expusi noi in UE. Sigur, este o situatie complicata. Vrem sa crestem cheltuielile cu apararea pentru a garanta securitatea cetatenilor nostri. Pe de alta parte, lumea nu doreste sa impuna taxe si impozite mai mari populatiei si atunci discutiile sunt destul de compleze, in final depinde de fiecare guvern cum isi aloca banii pe prioritati.

In Romania s-a reusit destul debine, ati vazut ca am avut si crestere economica, am avut cheltuieli pentru aparare, avem rezultate notabile in zona pretectiei mediului, dar lucrurile nu se pot schimba de azi pe maine si nu trebuie sa ne speriem de aceste lucruri, trebuie sa vedem complexitatea lor si sa le abordam astfel incat sa gasim solutii, dar solutii sustenabile, nu solutii prin care sa impovaram populatia”, a declarat Iohannis.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482