denunțurile care provoacă deranj mare în PSD

Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ Vaslui și al PSD Vaslui, este în arest preventiv de 7 luni, după ce a fost prins în flagrant luând mită. Recent, procurorii i-au adus la cunoștință faptul că este vizat și în alte dosare, ceea ce l-a determinat pe Dumitru Buzatu să rupă tăcerea.

Conform jurnaliștilor de la Vremea Nouă, Buzatu ar fi făcut 5 denunțuri care descriu traseul șpăgilor în CJ Vaslui, în interiorul PSD Vaslui, dar și traseul banilor către sediul central al PSD.

Conform unor surse judiciare, procurorii i-au adus la cunoștință lui Buzatu că este suspect în alte 5 dosare, ceea ce pare să-i fi schimbat perspectiva asupra viitorului și mai ales a trecutului.

Buzatu le-ar fi povestit procurorilor modul în care se luau șpăgile și mai ales cine le lua. Ar fi vizați șefi din Consiliul Județean Vaslui aflați la conducerea instituției. De asemenea, Buzatu a povestit procurorilor anticorupție ce șpăgi se dau la angajarea în instituțiile aflate în subordinea CJ Vaslui, cine beneficiază de sumele de bani și cum se împart acestea. Vizate ar fi două astfel de instituții.

Alte denunțuri făcute de Buzatu ar viza inclusiv nume mari din conducerea PSD central. Conform acelorași surse judiciare, baronul de Vaslui ar fi povestit, în scris, cine dă, cine primește și cum se împart șpăgile la București.

Denunțurile, imediat după ce Ciolacu s-a dezis de Buzatu

Liderul Marcel Ciolacu s-a dezis total de Dumitru Buzat, chiar la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui, la care Adrian Solomon a fost ales lider al filialei. Ciolacu a vorbit despre Dumitru Buzatu şi a precizat că fostul lider social-democrat a făcut o greşeală mare, nepermisă şi a pus pe toată lumea într-o situaţie complicată.

„De fiecare dată mă bucur de atmosfera pe care o găsesc aici. Am găsit-o data trecută, o găsesc şi de această dată. După ce toată lumea spunea că e o organizaţie îngenuncheată, am găsit o organizaţie şi mai determinată, şi mai închegată, care ştie să piardă, să câştige, dar mai ştie să meargă înainte. În afară de faptul că e cel mai mare partid din România şi partidul cel mai relevant după revoluţie, PSD este un partid care în interiorul său a creat şi o interconectare umană. PSD nu este un partid simplu, este un spirit, la fel cum există echipe de fotbal şi echipe de fotbal cu spirit şi vocaţie şi a adunat mereu cei mai buni oameni. Noi a trebuit să venim mereu cu soluţii, cu programe, cu cei mai buni specialişti şi să încercăm să dezvoltăm România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Avocatul lui Buzatu confirmă denunțurile clientului său

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, din anumite instituţii aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizaţiei judeţene sau centrale a PSD, aşa cum s-a prezentat în spaţiul public, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia.

“În contextul enunţării în spaţiul public a unor împrejurări sau scenarii absolut elucubrante şi a unor elemente faptice profund mincinoase şi lipsite de orice minim fundament real sau adevăr referitoare la motivul şi contextul prezenţei domnului Dumitru Buzatu la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi în cursul zilei de 9 aprilie, societatea noastră de avocaţi este împuternicită în mod expres de către domnul Dumitru Buzatu să comunice public punctul domniei sale de vedere. (…)

Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie în calitate de martor denunţător (în sensul dispoziţiilor articolului 19/Legea 68/2002 privind protecţia martorilor) într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – ST Iaşi, care vizează în esenţă o infracţiune de folosire/prezentare de documente/declaraţii false dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori în numele acesteia, cu consecinţe deosebit de grave”, precizează sursa citată.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482