Mesajul rapid transmis de Klaus Iohannis noului președinte al Slovaciei, Peter Pellegrini, pro rus!

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat, duminică, pe Peter Pellegrini, cel care a câștigat alegerile prezidențiale în Slovacia. Peter Pellegrini este un populist pro rus și un aliat al premierului Robert Fico.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis felicitări președintelui ales al Slovaciei

„Îi transmit felicitări lui Peter Pellegrini pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Slovacia. În contextul prieteniei de lungă tradiție dintre țările noastre și al rolului comunității slovace în România, aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în beneficiul națiunilor noastre și al Uniunii Europene, asigurând siguranța și prosperitatea noastre”, a scris pe Facebook, președintele României, Klaus Iohannis.

Peter Pellegrini, un populist pro rus, a câștigat alegerile prezidențiale din Slovacia. El este un aliat al premierului Robert Fico. În urma votului de sâmbătă naționaliștii de stânga controlează toate instituțiile importante ale Slovaciei, Parlamentul, Guvernul și Administrația Prezidențială.

Peter Pellegrini îi succede liberalei Zuzana Caputova

Pellegrini, în vârstă de 48 de ani, l-a învins sâmbătă pe pro-occidentalul Ivan Korcok, un fost diplomat. Pellegrini a obținut 53% din voturi, potrivit BBC.

În timpul campaniei electorale, Pellegrini a utilizat o parte din această retorică acuzându-l pe adversar că vrea să trimită soldați slovaci să lupte în Ucraina.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482