Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat că Bucureştiul este un oraş extraordinar, însă un pic bolnav acum, informează NEWS.RO. El a mai precizat că trebuie să fie un oraş în care primarul trebuie să poată menţine un dialog permanent cu primarii de sector.
Cătălin Cîrstoiu a participat, sâmbătă, la conferinţa ocazionată de întâlnirea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni de la Bucureşti.
“Bucureştiul este un oraş extraordinar, însă este un oraş un pic bolnav acum şi trebuie să recunosc că îmi pasă de oameni, sunt doctor, de aceea vreau ca lucrurile să fie cât mai bine făcute pentru cetăţeni, pentru că e momentul să tratăm oraşul. Bucureştiul este un oraş european, unul dintre cele mai mari oraşe din Europa şi cred că pentru a funcţiona ca oraş european e nevoie să ai la dispoziţie trei direcţii.
În primul rând, important să fie un oraş deschis. Deschis faţă de alte oraşe europene, faţă de alte capitale europene şi dacă ne gândim la cancelarul Olaf Scholz a avut două mandate ca primar într-un alt oraş superb, Hamburg. Acesta reprezintă un exemplu bun apropo de cum poţi să reuşeşti să pui la punct un oraş cu adevărat frumos”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.
I.
El a adăugat că Bucureşti trebuie să fie un oraş în care primarul trebuie să poată să aibă dialog permanent cu primarii de sector.
“Consider că un oraş european ca Bucureştiul trebuie să fie oraş în care primarul trebuie să poată să menţină un dialog permanent cu ceilalţi primari de sector, pentru că e nevoie să menţii un dialog pentru a avea un oraş fără probleme de trafic sau poluare. Dacă ne uităm la situaţia din Bucureşti, situaţia e într-adevăr nefericită pentru că în Bucureşti continuăm să vorbim despre necesităţile de bază şi nu vorbim despre tehnologii avansate. Cred că am ajuns la momentul în care să discutăm despre acest lucru, prin dialog, prin dialogul cu alte oraşe, pentru că e vorba de oraşe cu care ne interconectăm”, a transmis candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.
El a mai declarat că cetăţenii Capitalei au un nivel financiar foarte ridicat, dar că lucrurile din acest punct de vedere nu sunt neapărat echilibrate între nord şi sud.
II.
“Al doilea aspect este că e momentul să continuăm să vorbim despre necesităţile de bază ale cetăţenilor. Da, este cazul Bucureştiul, însă ceea ce aş vrea mai degrabă să vorbesc astăzi, să discut astăzi, sunt tehnicii inovatoare, soluţii avansate la nivel de oraş, la nivelul unui oraş care funcţionează ca o capitală.
Ne aflăm în această situaţie. Realitatea este că cetăţenii Bucureştiul au un nivel financiar foarte ridicat, dar lucrurile din punct de vedere financiar nu sunt neapărat echilibrate între nord şi sud. Bucureştiul are clădiri mari, înalte, însă nu cu cele mai bune structuri de fundamentare. Trebuie întotdeauna să porneşti de la structura de bază a oraşului pentru a putea vindeca”, a mai afirmat Cătălin Cîrstoiu.
El consideră că oraşul trebuie să rămână funcţional pentru toţi cetăţenii săi.
“Cred că oraşul trebuie să rămână funcţional pentru toţi cetăţenii săi, indiferent de categoria cărora le aparţin şi orientările acestora, şi asta e realitatea. Oraşul este foarte diferit, putem să găsim soluţii pentru fiecare şi cred că Bucureştiul este, de ce nu, un proiect unic. Avem, practic, şase oraşe cu şase primari de sector. Acest lucru trebuie să fie abordat în mod corespunzător”, a explicat Cîrstoiu.
III.
El a mai anunţat că în Bucureşti trebuie implementată o viziune de ansamblu.
“A treia direcţie de acţiune este legată de încercarea de a opri această atitudine extravagantă pentru că trebuie să ne continuăm munca şi să implementăm o viziune de ansamblu. Am onoarea să reprezint două mari partide, de PNL şi PSD. E situaţie similară cu cea din Germania să zicem, SPD şi Partidul Creştin Democrat. Şi sper că în viitor vom putea conlucra pentru a demonstra că alianţa noastră este cea mai solidă soluţie pentru a asigura stabilitatea şi dezvoltarea în Bucureşti. Iar după această campanie electorală, sper că se va putea spune că doctorul Cîrstoiu a reuşit să trateze bolile oraşului”, a precizat Cătălin Cîrstoiu.