Situația ‘nu este de natură să genereze o situație de conflict de interese’

Piedone reacționează la raportul ANI și prezintă răspunsul instituției din 2020: Situația ‘nu este de natură să genereze o situație de conflict de interese’

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat, duminică, cu privire la angajarea la Primărie a nepoţilor săi, că asta nu reprezintă un conflict de interese. Piedone a susținut că pentru orice numire are acordul scris al instituției. Pe de altă parte, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că nu dă derogări, contrazicând spusele primarului (pe larg, aici). Acum Piedone a revenit și arată un răspuns ANI din 2020.

„Primăria Sectorului 5, prin Direcția de Resurse Umane, a înaintat o solicitare către Agenția Națională de Integritate în anul 2020, cu privirea la o posibilă situație de conflict de interese referitoare la deținerea funcției de administrator public în cadrul instituției de către o persoană care este rudă de gradul III cu persoana care deține funcția de primar în aceeași unitate administrativ-teritorială.

În răspunsul primit de la Agenția Națională de Integritate se menționează, cităm: “Din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că deținerea funcției de administrator public de către o persoanã care este rudă de gradul Ill cu persoana care deține funcția de primar în aceeași unitate administrativ-teritorială, nu este de natură să genereze o situație de conflict de interese din perspectiva Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificãrile și completările ulterioare.

Astfel, potrivit A.N.I., situația regăsită la Primăria Sectorului 5 nu reprezintă conflict de interese”, transmite Primăria Sectorului 5.

Iată ce se arată în documentul ANI din 2o20:

content-image

content-image

content-image

content-image

 

Ce a spus mai exact Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat, duminică la Digi24, cu privire la angajarea la primărie a nepoţilor săi, că nu este un conflict de interese.

„În clipa în care îți angajezi îți și asumi. Afini la ANI înseamnă afini, nu înseamnă nepot. Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepot de gradul 1. Sau nu este…, nici nu mai știu cum se numesc afinii. Nu.

Orice numire a oricărui posibil care sunt acuzat, am acordul scris, înainte să știu, deși eram ferm convins că nu era nici o problemă, am acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate”, a spus primarul Sectorului 5.

„Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat Piedone, după ce a fost întrebat dacă pentru fiecare dintre aceste rude angajate la Primărie a cerut un punct de vedere.

Întrebat dacă este vorba de imoralitate, Piedone a spus: „Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482