Nicolae Ciucă, vizită în Spania și Franța. Ce va discuta liderul PNL cu românii din Diaspora

Nicolae Ciucă, vizită în Spania și Franța. Ce va discuta liderul PNL cu românii din Diaspora

Președintele PNL Nicolae Ciucă și secretarul general al partidului, Lucian Bode, vor efectua o vizită în Spania, în perioada 15-16 martie. În cadrul vizitei vor avea loc întâlniri cu românii stabiliți în Spania, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Peste un milion de români din Spania pot avea dublă cetățenie. Nicolae Ciucă se asigură că proiectul său ajută diaspora

Recent, în marja Congresului PPE organizat la București, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că și-ar dori ca cetățenii români care locuiesc în Spania să poată obține dubla cetățenie „fără examen”. Declarația a fost făcută după o întrevedere avută cu liderul Opoziţiei din Spania Alberto Nunez Feijoo.Nicolae Ciucă continuă astfel un demers pe care l-a început la sfârșitul anului 2022, când a vizitat Spania în calitate de prim-ministru și a condus, împreună cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, prima ședință comună de guvern româno-spaniolă. La solicitarea lui Ciucă, subiectul dublei cetățenii a românilor din Spania a fost pus pe agenda relațiilor bilaterale, iar în 2023 s-a creat Grupul comun de lucru pentru a rezolva acest subiect.

Menționăm că în data de 17 martie președintele PNL Nicolae Ciucă va efectua o vizită la Paris, unde se va întâlni cu reprezentanții comunității de români de acolo.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244