Decizia de la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat miercuri despre legea salarizării unitare, că îşi propun în perioada următoare să finalizeze această parte de dialog social, după care vor trece efectiv la reaşezarea coeficienţilor în cadrul familiilor ocupaţionale. Vă asigur că vom fi gata la timp, a mai spus ministrul.

Sistemul de salarizare va fi reconfigurat, inechitațile vor fi eliminate

Ministrul Muncii a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că săptămâna aceasta au o întâlnire, împreună cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pe anexa 1, Educaţie, cu reprezentanţii sindicatelor.

”Ne propunem să finalizăm această parte de dialog social, după care trecem efectiv la reaşezarea coeficienţilor în cadrul familiilor ocupaţionale. Noua lege trebuie să elimine inechităţile din sistemul de salarizare”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Ea a menţionat că încă se lucrează la legea salarizării care este aferentă cererii de plată nr 4 din PNRR.

”Vă asigur că vom fi gata cu legea la timp”, a dat asigurări ministrul Muncii, precizând că cel mai mare salariu va fi al preşedintelui. Ministrul a mai spus că legea salarizării va avea şi o parte care va ţine de performanţă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244