Premierul Marcel Ciolacu, mesaj pentru comunitatea musulmană, cu ocazia începerii postului Ramadanului

Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun și la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuția fiecărei comunități etnice și religioase din România, transmite Marcel Ciolacu la început de Ramadan.

„La început de Ramadan, transmit sincere urări de pace, prosperitate și sănătate credincioșilor musulmani turci şi tătari, membri ai Cultului Musulman din România, și tuturor celorlalți credincioși musulmani care fac parte din diferitele asociații religioase din țara noastră. Prezenți pe aceste meleaguri de secole, musulmanii turco-tătari din România promovează un islam moderat, fiind o comunitate pe deplin integrată în țesătura societății. Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun și la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuția fiecărei comunități etnice și religioase din România”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că, în acest sens, Muftiatul Cultului Musulman din România, sub conducerea muftiului Iusuf Muurat, j„oacă un rol important în promovarea dimensiunii pozitive și productive a prezenței musulmanilor în societatea noastră”.

„Cu energie și tenacitate, domnul muftiu se implică cu toată dăruirea nu numai în protejarea patrimoniului și a intereselor directe ale comunității, ci și în promovarea dialogului interreligios și menținerea unor relații de încredere și colaborare cu celelalte culte religioase din țara noastră. Ramadan Mubarak”, încheie premierul Ciolacu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244