și-ar fi plătit ratele la bancă cu fondurile primăriei

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a confirmat că primarul comunei Bălţeşti din Prahova, Ion Radu, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte într-un dosar ce vizează acuzații de abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare, a relatat AGERPRES în cursul zilei de marți.

Potrivit acestuia, în această speţă mai au calitatea de suspect alte patru persoane, fiind vorba despre administratori ai unor societăţi comerciale.

Procurorii au făcut, luni, percheziţii în acest dosar inclusiv la sediul Primăriei Bălţeşti, primarul fiind ulterior dus la audieri.

Primarul liberal și-ar fi plătit ratele la bancă cu fondurile primăriei

 

Potrivit primelor informații, cazurile de corupție care îl implică pe edilul Radu Ion s-au acumulat în ultimii ani, iar acuzațiile aduse la cunoștința anchetatorilor sunt extrem de grave. În această dimineață au avut loc mai multe percheziții la sediul primăriei și la activitățile a patru companii de construcții. Potrivit presei locale, aceste companii ar fi obținut contracte publice în mod complet ilegal, beneficiind de complicitatea autorităților locale.

Se pare că ancheta vizează și implicarea finului primarului, Dragomir Aurel, în presupusele ilegalități comise de edil.

Edilul Radu Ion, acuzat că ar fi dat CAP-ul unor cămătari

 

Anchetatorii au descoperit că primarul Radu Ion  ar fi folosit banii publici din bugetul primăriei pentru a-și plăti ratele bancare, conform surselor citate de Prahova Online. Mai mult,  contractele de lucrări ar fi fost atribuite firmelor sale sau subcontractorilor acestora. Aceste companii au extins influența nu doar în comuna Baltesti, ci și în alte primării din zonă.

Radu Ion are un istoric îndelungat de posibile încălcări ale legii. Dintre scandalurile cu iz penal notabile în care a fost implicat Radu Ion de-a lungul timpului se numără: Vânzarea CAP-ului comunei către cămătari; Frauda electorală, inclusiv votul în locul altor persoane, Concedierea ilegală a secretarului comunei, confirmată de ITM Prahova.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244