Nicolae Ciucă, după negocierile de la Congresul PPE: Klaus Iohannis are șanse serioase la o funcție de top în Europa

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat că a discutat cu liderii PPE, care au venit la Congresul de la București, inclusiv despre funcțiile de top din Europa. În urma discuțiilor, Ciucă arată că președintele Klaus Iohannis are șanse serioase să obțină una dintre funcțiile de top, adică șefia Comisiei Europene, șefia Parlamentului European sau șefia Consiliului European.

”Ar fi absolut onorabil și meritoriu ca domnul Iohannis să obțină o astfel de funcție. De altfel, PPE, principala familie din Europa s-a numit familia

Există în Europa așa numitele top job: Comisia European, Parlamentul European și Consiliul European. Deocamdată aceste discuții par închise, dar în funcție de scorurile pe care le vor obține partidele.

Șansele pentru ca președintele României să obțină o funcție de top în Europa sunt foarte bune”, a declarat Nicolae Ciucă, la Prima News.

Ciucă: Sunt șanse foarte mari pentru Klaus Iohannis

”Klaus Iohannis se califică pentru orice funcție la NATO și cred că România ar merita o funcție importantă în Alianța Nord-Atlantică.

Din punctul meu de vedere și din discuțiile pe care le-am avut cu liderii din PPE, pentru Klaus Iohannis sunt șanse foarte mari pentru una din funcțiile Uniunii Europene”, a spus Nicolae Ciucă.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244