Ciolacu, despre Roșia Montana: ‘Ce bursă?’ (video)

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns, sâmbătă, la Iași, teoriei potrivit căreia declarațiile sale și ale ministrului Finanțelor legate de Roșia Montana ar fi influențat jocurile la bursă aducând astfel profituri acționarilor companiei canadiene Gabriel Resources, în procesul câștigat de România:

  • „Doamnă, doamnă, eu mă bucur ca și prim-ministru că nu las o datorie copiilor noștri. Că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Cei cu acuzațiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toți, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte. Deja vorbesc de patologie. Deci într-o zi istorică a României, unde avocați angajați de Guvernul României au reușit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzații de ce nu las României datorii? Unora care au făcut datorii de 200 mld României? Mi se pare că nu trăim pe aceeași lume. Ce bursă?
  • Eu ca și prim-ministru, de câte ori am avut intervenții pe acest proces, am spus că românii vor cunoaște adevărul. Nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern, nu am dat nicio motivare care să influențeze acest proces. Am spus foarte clar că toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce, eu joc la bursă? Poate dânșii, știți bine că joacă la bursă. Dar problema este că ei s-au jucat cu banii României. Cum adică, eu sunt acuzat că de ce am câștigat procesul? Chiar nu le e rușine?
  • Eu nu aveam dreptul să primesc informații de la avocați, chiar dacă sunt prim-ministru, eu nu am acest drept. Ne jucăm de așa ceva?”, a declarat Ciolacu.

Acuzațiile

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că partidul va sesiza DNA şi autorităţile canadiene în cazul Roșia Montana “pentru manipularea bursei” de către premierul Marcel Ciolacu, spunând că exclusiv pe baza declarațiilor din România despre un posibil eșec al statului român, acţionarii au câştigat mai mult de 300 de milioane de dolari, conform Agerpres.

“Practic, într-o singură lună, pe baza declaraţiilor iresponsabile ale lui Marcel Ciolacu, Marcel Boloş şi colegii lor de partid, valoarea acţiunilor s-a dublat. Compania canadiană are acum o capitalizare bursieră de peste 800 de milioane de dolari canadieni, ceea ce reprezintă mai mult de 600 de milioane de dolari. Aproape exclusiv pe baza disputelor din România, acţionarii au câştigat mai mult de 300 de milioane de dolari”, se arată în comunicat.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482