‘Nu vor avea nevoie ca vreun bărbat să le așeze în fruntea listei’

Eduard Hellvig, fost director SRI și fost lider PNL, face o urare mai puțin obișnuită cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor. Într-o perioadă în care în politică se promovează ideea de cote de gen, Hellvig afirmă că femeile nu au nevoie să fie promovate de bărbați pe liste.

„Nici azi si nici mâine femeile nu vor avea nevoie ca vreun bărbat să le așeze în fruntea listei. La mulți ani, doamnelor!”, scrie fostul șef SRI.

Ministra Justiției și obsesia cotelor de gen

Recent, Alina Gorghiu se declara dezamăgită de faptul că în acest an electoral, în care vor fi toate tipurile de alegeri, legea pe care a inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor, nu este adoptată.

„Ar fi fost un mare progres al societății, un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administrație, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populației din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai așezată”, spunea Alina Gorghiu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244