‘Devine tot mai evident că AUR provoacă frisoane regimului’

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, dezminte ferm existenţa vreunei legături dintre AUR şi formaţiunea politică a lui Ilan Şor şi califică drept extrem de periculoase intoxicările puse în circulaţie de chestorul Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de la Chişinău, preluate „fără discernământ şi resposabilitate jurnalistică de o parte a presei româneşti”.

„Devine tot mai evident că AUR provoacă frisoane regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis. Un întreg aparat de propagandă ticăloasă face eforturi tot mai disperate să compromită imaginea şi să diminueze încrederea românilor în partidului nostru pe măsură ce se apropie alegerile, care vor fi un duş foarte rece pentru puterea din România de azi. Astfel se explică intensitatea şi sârguinţa tuturor comunicatorilor noului partid unic PSD-PNL de a repeta ca nişte morişti defecte acuzele despre pretinsul putinism al AUR. Nişte aberaţii care nu se bazează pe abslout nici o dovadă, ci numai pe halucinaţiile unor scenarişti minicinoşi care bîntuie contra cost prin cotloanele întunecate ale unui stat poliţienesc ce seamănă tot mai mult cu Rusia lui Putin”, afirmă senatorul Târziu, într-un comunicat oficial.

„Dezmint categoric orice legătură”

„Cel mai recent episod din acest scenariu de film foarte prost a ‘beneficiat’ de sprijinul chestorului Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldova, care a susţinut într-o conferinţă de presă la Chişinău că banditul prorus Ilan Şor ar fi încercat să trimită la un protest al AUR de la Bucureşti, contra unor sume de bani, 200 de agitatori, iar acţiunea ar fi fost dejucată, în parte, de poliţia moldoveană în colaborare cu cea română. Dezmint categoric orice legătură dintre AUR şi formaţiunea politică a lui Ilan Şor, a cărei activitate este, de altfel, interzisă în Republica Moldova. Însă mă întreb dacă, prin această intoxicare foarte periculoasă, nu cumva scenariştii mincinoşi care lucrează pentru adversarii noştri politici au misiunea să construiască o naraţiune care să ducă la scoaterea AUR în afara legii după ‘modelul Şor’. Tendinţele tot mai autoritariste şi acţiunile antidemocratice din ultima vreme ale regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis îmi îndreptăţesc această întrebare”, spune Claudiu Târziu.

Acesta mai precizează: „Românii au aflat de mult cu cine au de a face pe scena politică a ultimilor 34 de ani, deci nu se mai lasă păcăliţi şi vor sancţiuna curând, prin vot, toate aceste derapaje. Derapaje pe care, spre suprinderea şi regretul meu de fost jurnalist, numeroase mijloace mass-media, plătite din bani publici de noul partid unic PSD-PNL, le girează fără vreo urmă de discernământ şi de responsabilitate.

Presa românească a preluat şi a comentat pe larg declaraţiile chestorului Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldova, care anunţă că ar fi dejucat tentativa unor membri şi simpatizanţi ai partidului lui Ilan Şor (interzis în Republica Moldova) de a se alătura protestului organizat săptămâna aceasta la Bucureşti de Alianţa pentru Unirea Românilor cu prilejul Congresului Partidului Popular European.”

Acuzațiile poliției din Moldova

Poliţia din Republica Moldova a anunţat joi că peste 200 de persoane de la Chişinău au fost pregătite şi plătite pentru a se duce la Bucureşti miercuri, 6 martie, ca să participe la acţiuni de protest „la o reuniune”, autorităţile din Republica Moldova sugerând că la protestul AUR de miercuri de la reuniunea PPE este posibil să fi participat persoane care practic au fost finanţate de Moscova prin intermediul oligarhului fugar prorus Ilan Şor.

„Suma achitată fiecărei persoane protestatare ajungea la sute de euro. La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro. La acea reuniune veneau şi din partea unui alt partid, de la Bucureşti, care cumva se consolidau cu protestatarii de la Chişinău”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldova, Viorel Cernăuţeanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3244