BOR intervine în scandalul de la Primăria Sectorului 1 legat de banii alocați Catedralei Naționale

Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că dezaprobă „folosirea cu scop electoral” a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale în disputa dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și consilierii PSD-PNL.

„În urma apariției în presă a unor afirmații făcute de o autoritate publică a Capitalei, Arhiepiscopia Bucureștilor dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale.

Legea nr. 261/2005, cu modificări ulterioare, prevede sprijin de la Bugetul de Stat și de la bugetele locale pentru construirea Catedralei Naționale, ridicată spre cinstirea memoriei tuturor eroilor români din toate timpurile. Sprijinul financiar primit din partea autorităților s-a oferit și se oferă doar în temeiul acestei legi a Statului român.

În acest sens, Biserica Ortodoxă Română mulțumește tuturor celor care au sprijinit-o și continuă să o sprijine în demersurile de finalizare a acestui proiect”, a transmis biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Primărie închisă

Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a anunțat joi, într-o postare pe contul său de Facebook, că registratura și serviciile publice se vor închide, iar instituția nu mai are internet și pază, edilul spunând că blocajul se datorează consilierilor PNL și PSD care nu au votat bugetul instituției. Edilul a spus că în loc să voteze bugetul instituției, consilierii PSD-PNL au dat bani construirii Catedralei Neamului.

Clotilde Armand a prezentat ulterior documente care să-i susțină afirmațiile.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482