‘La strategii ne pricepem, dar adevărul este că nu ne pricepem nici la strategii’

Statul român ar trebui să înveţe iar să-şi elaboreze propriile strategii, pentru că, mai nou, alegem să externalizăm aceste procese, să identificăm experţi care de multe ori nu sunt din ţara noastră, a declarat, joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

“Este adevărat că la strategii ne pricepem, dar adevărul este că nu ne pricepem nici la strategii. Pentru că mi-aş fi dorit ca toate strategiile despre care discutăm să fie făcute de experţii din cadrul ministerelor, de oameni care sunt bine conectaţi la ceea ce se întâmplă. Adevărul este însă că, fie că discutăm de PNIESC (Planul Naţional Integrat în Domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice n.r), fie că discutăm despre alte tipuri de strategii, mai nou, alegem să externalizăm aceste procese, alegem să identificăm nişte experţi care de multe ori nici nu sunt din ţara noastră. (…) Cred că statul român ar trebui să înveţe din nou să-şi elaboreze propriile strategii”, a explicat Fechet la ZF Power Summit, conform Agerpres.

El a subliniat că le-a cerut colegilor săi ca, pe viitor, toate strategiile să fie făcute şi asumate de angajaţii din Ministerul Mediului.

“Cel puţin acesta este mesajul pe care l-am transmis colegilor mei din Ministerul Mediului, respectiv faptul că mi-aş dori ca în viitor toate strategiile pe care le stabilim, unele mai bune, altele mai proaste, până la urmă vom vedea dacă ele în practică se vor confirma sau nu, dacă se vor dovedi a fi fezabile sau nu, dar măcar mi-aş dori să fie făcute şi asumate de noi, cu atât mai mult cu cât de cele mai multe ori ele sunt adoptate fie prin Hotărâre de Guvern, fie prin acte normative cu o forţă chiar mai mare”, a afirmat ministrul Mediului.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 3016